Kategorije Sport

Uspjehom u Ligi prvaka Dinamo je Hajduku donio skoro milijun eura

Širi dalje

Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace u 33. i autogolom Matheusa Silve u 53. minuti te s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka.



Hrvatski prvak će u sutrašnjem ždrijebu doznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja.

Dinamo je ulaskom u LP zaradio minimalno oko 34 milijuna eura, i to ako ne osvoji nijedan bod. Svaki osvojeni bod UEFA nagrađuje sa 700.000 eura, pa bi Dinamova zarada mogla biti još i veća budući da će u novom formatu natjecanja odigrati minimalno osam utakmica.

Prošli put svakom klubu 550.000 eura.

Od Dinamova igranja u Ligi prvaka koristi će opet imati i ostali klubovi u SHNL-u. Kad je zadnji put igrao Ligu prvaka 2022. godine, svi klubovi u ligi dobili su na ime UEFA-ine solidarnosti oko 550.000 eura.

UEFA je za ovu sezonu drastično povećala nagradni fond, a samim time povećale su se i spomenute isplate za solidarnost savezima čiji klub se natječe u Ligi prvaka.

Taj UEFA-in novac dobit će svi klubovi iz SHNL-a. Točan iznos još se ne zna, ali bi trebao biti između 550.000 i milijun eura, ovisno o ukupnim prihodima UEFA-e ove sezone.

D.M: /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rastu plaće u osječkoj gradskoj upravi. Gradonačelnik: Bit će 38% veće nego 2021.

Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas prijedlog odluke o izmjeni koeficijenata za obračun plaća službenicima…

4 minute prije

Tomašević u središtu Zagreba otvorio Centar dobrodošlice za migrante

Zagrebački  gradonačelnik Tomislav Tomašević i predstavnica Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR-a) u Hrvatskoj Anna Rich…

8 minuta prije

Omiljeni glumac osuđen zbog silovanja dječaka. Kaznu je otkupio za 18.200 eura

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno…

1 sat prije