Kategorije Sport

Užane greške! Talijani dobili slom živaca, u Parizu oštećeni i Hrvati

Širi dalje

Ogromnu  dozu gorčine i bijesa sipali su talijanski vaterpolisti i članovi stručnog stožera odmah nakon četvrtfinalne utakmice Olimpijskih igara protiv Mađarske. I bili su u pravu.



Bilo je svega na toj utakmici, a kulminiralo je u drugoj četvrtini kada je talijanski igrač Francesco Condemi isključen bez prava zamjene zbog tzv. brutalitija, odnosno “violent action” u službenom sudačkom zapisniku.  Mađari su dobili  peterac, a Talijani  čak četiri minute ostali s igračem manje.

Sudili su Alexandrescu iz Rumunjske i Mišković iz Crne Gore. Pregledavali su snimku koja je prikazana i na velikom ekranu u dvorani, a 13.000 gledatelja snažnim zvižducima popratilo odluku koju je inače donio crnogorski sudac.

Mađarska je prošla na penale i u današnjem polufinalu igrat će protiv Hrvatske, a susret počinje u 19.35 sati.

Talijanski savez vodenih sportova žalio se na tu odluku sudaca, žalba je usvojena, ali što sada? Talijani su tražili da se utakmica poništi ili da se od spornog trenutka odigra nastavak meča, a ta odluka nije osvojena.

Italija će na neki način dobiti moralnu satisfakciju jer su bili u pravu, ali utakmicu protiv Mađarske nemoguće je ponoviti. Italiji sada predstoji tek borba od petog do osmog mjesta u kojoj će moći računati na Condemija jer mu je kazna od jedne utakmice suspenzije izbrisana.

Kao i talijanska, usvojena je i hrvatska žalba na sličan detalj iz utakmice 4. kola po skupinama protiv Grčke. Tada je naš igrač Matias Biljaka početkom četvrte četvrtine zbog nehotičnog udaranja protivnika rukom po licu također dobio “brutaliti”.

Srpski sudac Putniković nije imao milosti prema našem igraču, ali posebna komisija svjetske federacije vodenih sportova “pomilovala” je Matiasa Biljaku pa je mogao igrati već u sljedećoj utakmici sa SAD-om.  Na toj utakmici zabilježen je i video kako se hrvatski izbornik  derao na srpskog suca Putnikovića. Svašta mu je izgovorio.

Dakle, suci su u dva navrata počinili grube pogreške na izravnu štetu jedne od reprezentacija. Talijani se imaju više razloga ljutiti jer je njima sve stiglo u eliminacijskoj utakmici, a nama još u grupi.

Suci su pokazali kao daleko najlošiji olimpijskog vaterpolskog turnira. Mnogi se pitaju do kad će ovo sve trajati i hoće li sudačke izvedbe izravno utjecati i na raspodjelu medalja na vaterpolskom turniru.

D.M: /Foto: Afp

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi vaterpolo

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

59 minuta prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

3 sata prije