Kategorije Sport

Vekić otkrila zašto se rasplakala u tijekom meča u polufinalu Wimbledona

Širi dalje

Donna Vekić dobila je veliki pljesak britanske publike nakon što je u polufinalu Wimbledona izgubila od Talijanke Jasmine Paolini s 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:7)



Meč između Vekić kao 37. i Paolini kao 7. tenisačice svijeta trajao je 2 sata i 51 minutu i time je postao najdulji u povijesti ženskih polufinala na ovom Grand Slam turniru.

Vekić je sjajno otvorila meč te dobila prvi set. Dvaput je imala break u trećem setu, ali to nije uspjela iskoristiti i 28-godišnja Talijanka je nakon finala Ronald Garrosa ušla i u finale Wimbledona, u kojem će igrati protiv bolje iz meča Čehinje Barbore Krejčikove i Kazahstanke Elene Rybakine.

Vekić se rasplakala u završnici dramatične borbe, što možete vidjeti OVDJE, a na konferenciji za medije nakon meča otkrila je zašto.

“Mislila sam da ću umrijeti u trećem setu, toliko su me boljele ruka i noga. Nije mi bilo lako. Plakala sam zbog bolova, nisam znala hoću li moći nastaviti igrati. Moj mi je stožer rekao da mogu biti ponosna na sebe, no sada je teško, stvarno teško.

Trebat će mi nekoliko dana kako bi mi se slegnuli dojmovi, trenutno mi je teško biti pozitivna. Bila sam tako blizu, imala sam puno prilika”, rekla je Vekić, koja je propustila priliku prvi put se plasirati u finale Grand Slam turnira.

BBC je u svom tekstualnom prijenosu napisao da je to bio “jedan od najboljih mečeva uopće”, a američki The Tennis Letter porukom je odao počast hrvatskoj tenisačici. Engleska publika pokazala je kako cijeni njezin nastup te ju je na izlasku s terena nagradila velikim pljeskom.

Donna Vekić je plasmanom u polufinale zaradila 846 tisuća eura.

D.M. /Foto: Profimedia


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi donna vekić

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

1 sat prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

3 sata prije