Kategorije Sport

VIDEO Messi je bolno plakao tijekom finala Cope

Širi dalje

Argentina je osvojila Copa Americu. U finalu je nakon produžetaka pobijedila Kolumbiju 1:0, a jedini pogodak zabio je Lautaro Martinez u 112. minuti.



Argentina je 16. put u povijesti osvojila Copa Americu, čime je postala apsolutni rekorder. Dosad je s 15 naslova bila izjednačena s Urugvajem na vrhu povijesne ljestvice. Argentina, aktualni svjetski prvak, osvojila je i Copa Americu prije tri godine.

Ipak, u središtu jednog od najemotivnijih trenutaka cijelog turnira bio je Lionel Messi. Argentinska legenda je u 66. minuti morala izaći iz igre zbog ozljede gležnja, a kamere su ga potom uhvatile kako na klupi nezaustavljivo plače.

Do ozljede je došlo nakon što je Messi nezgodno stao i u trku iskrenuo gležanj, a posljedice su bile vidljive vrlo brzo. Messija su kamere opet uhvatile na startu produžetaka, a moglo se vidjeti kako mu je gležanj jako natečen. To se može uočiti i na fotografijama nastalima nakon utakmice.

Nakon utakmice je Messi kao kapetan podigao trofej, koji je njemu bio ukupno 45. u karijeri, čime je podebljao svoj status apsolutnog rekordera u povijesti nogometa.

Pobjednika je u 112. minuti odlučio Lautaro Martinez nakon jedne brze akcije Argentinaca. Rodrigo De Paul oteo je loptu na sredini terena, a Giovani Lo Celso je preciznim dodavanjem u prostor izbacio Martineza samog pred kolumbijskog vratara Camila Vargasa. Lautaro je ostao miran i zabio za veliko slavlje Argentine.

Ovo finale će ostati zapamćeno i po ogromnom kaosu uoči početka, zbog kojeg je utakmica kasnila gotovo sat i pol. Naime, velik broj navijača uspio se probiti na Hard Rock stadion u Miamiju iako nisu imali ulaznice.

D.M. /Foto: Screenshot X


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Trump okrivio Zelenskog za početak rata s Rusijom

Donald Trump u četvrtak je okrivio ukrajinskog predsjednika Zelenskija da je pomogao započeti rat s…

7 sati prije

Đoković opet izgubio od Sinnera i ostao bez najveće nagrade u povijesti tenisa

Novak Đoković izgubio je u polufinalu ekshibicijskog turnira Six Kings Slam u Saudijskoj Arabiji. (više…)

9 sati prije

U Zagrebu nestali Dora (14) i Fabian (14). Roditelji mole za pomoć

U slučaju da posjedujete informacije o ovim osobama, možete obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati…

10 sati prije