Kategorije Sport

VIDEO / Olmo je u 90. minuti na gol-crti spasio Španjolsku i osigurao zlato

Širi dalje

Engleska je u 90. minuti nakon kornera imala tri udarca glavom, ali ni jedan nije završio u mreži. Riceu je obranio Simon, a udarac Guehija je s gol-linije glavom izbio Dani Olmo i Španjolcima osigurao zlato.



Španjolska je  četvrti put u povijesti postala prvak Europe. Španjolci su u finalu Eura igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu s 2:1 pobijedili Englesku. Strijelci za Furiju su bili Nico Williams u 47. i Mikel Oyarzabal u 87. minuti. Za Englesku je zabio Cole Palmer u 73. minuti.

Za Španjolsku je ovo rekordni četvrti naslov europskog prvaka, nakon 1964., 2008. i 2012., a Engleska je i dalje bez kontinentalne titule. Ovo joj je drugi uzastopni poraz u finalu, prije tri godine na Wembleyu uspješnija je bila Italija.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice zbio se u 90 minuti da  su Englezi u jednom napadu uputili tri udarca u gol, a izjednačenje je spasio Dani Olmo sjajnom reakcijom.

Tijekom jednog opasnog napada Engleske, u kojem je gol Simona nekoliko puta bio meta udaraca, Olmo je odigrao ključnu ulogu jer je posljednji pokušaj Engleza očistio glavom s gol liniji te tako spasio svoju momčad.

Engleska je nakon kornera Colea Palmera imala tri šanse, ali nijedna nije prošla španjolsku obranu. Declan Rice je prvo pucao glavom, to je obranio Simon, a onda je lopta došla na glavu Marca Guehija koji je pocao glavom, a loptu je s gol-crte  glavom izbio Olmo spasio Španjolsku.

Kasnije je do lopte opet došao Rice na odbijanac, ali je to otišlo iznad gola. Bila je to zadnja šansa Engleske za ostanak u utakmici. Olmo je sa suigračima bruno proslavio taj trenutak.

Reakciju Olma pogledajte OVDJE.

Dani Olmo je jedan od šest najboljih strijelaca Europskog prvenstva. Završio je Euro s naslovom prvaka, tri pogotka i dvije asistencije. Uz Olma, tri pogotka su postigli Nizozemac Cody Gakpo, Gruzijac Georges Mikautadze, Englez Harry Kane, Nijemac Jamal Musiala i Slovak Ivan Schranz.

Ranije su i broj asistencija ili minutaža određivali tko će biti na vrhu ljestvice strijelaca u slučaju više igrača s jednakim brojem golova. No, UEFA je odlučila da takvih kriterija neće biti na Euru pa će šest igrača podijeliti titulu najboljeg strijelca.

D.M: /Foto: Screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Trump okrivio Zelenskog za početak rata s Rusijom

Donald Trump u četvrtak je okrivio ukrajinskog predsjednika Zelenskija da je pomogao započeti rat s…

6 sati prije

Đoković opet izgubio od Sinnera i ostao bez najveće nagrade u povijesti tenisa

Novak Đoković izgubio je u polufinalu ekshibicijskog turnira Six Kings Slam u Saudijskoj Arabiji. (više…)

8 sati prije

U Zagrebu nestali Dora (14) i Fabian (14). Roditelji mole za pomoć

U slučaju da posjedujete informacije o ovim osobama, možete obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati…

9 sati prije