Kategorije Sport

Vukovar 1991. slavio u derbiju i grabi prema Dinamu i Hajduku

Širi dalje

Vukovar 1991 je napravio sjajan posao u Zagrebu, u zapadnom kvartu metropole, u okviru 7. kola SuperSport Prve NL! Minimalnom pobjedom protiv Rudeša 1:0 momčad Branka Karačića osvojila je maksimalna tri boda i učvrstila lidersku poziciju, sada s čak deset bodova predosti ispred Rudeša, praktički jedinog protukandidata za naslov prvaka kojeg je danas bacio na koljena u njegovu dvorištu.



Odluka je pala već u 5. minuti kada je Gonzalez izveo korner, a Tadić na vrhu peterca nadvisio Baltića i Srbljinovića pa glavom pogodio za – ispostavilo se na kraju konačnih – 0:1.

Imao je Vukovar 1991 u 22. minuti sjajnu šansu za 0:2, ali Kralj je vrhunskom intervencijom sačuvao mrežu, nesuđeni strijelac bio je Pelko.

Sjajne šanse za izjednačenje, pak, Rudeš je propustio u nastavku ogleda u kojem je briljirao golman Mandić koji je upisao četiri obrane, od kojih neke pripadaju kategoriji nestvarnih! Čuvar vukovarske mreže najzaslužniji je za prekid Rudešove serije (četiri pobjede u nizu!), odnosno za trokorak kojim se Vukovar 1991 značajno približio ulasku elitu.

Dobra vijest je to i za sve one vinkovačke ljubitelje nogometa koji su se zaželjeli elitnog razreda, Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka…

Jer, Vukovar 1991 će, dokopa li se SuperSport Prve HNL, domaće utakmice igrati u Vinkovcima. Na jedinom travnjaku Vukovarsko-srijemske županije koji ispunjava HNS-ove uvjete!

Nakon sedam kola Vukovar je prvi s 19 bodova, druga je Opatija s 14,  koliko imaju i Sesvete na trećem mjestu. Rudeš je  sedmi s 9 bodova.

D.M /Foto: HNK Vukovar 1991


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković u SAD-u: Uskoro očekujemo ukidanje dvostrukog oporezivanja

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Hrvatska očekuje skoro stupanje na snagu sporazuma o…

10 sati prije

Službeno je! Nenad Bjelica je novi trener Dinama

Službeno je. Nenad Bjelica novi je trener Dinama, potvrdio je zagrebački klub objavama na društvenim…

11 sati prije

Ivica Marijačić: Marko Jurič je osuđen na 10 mjeseci, a mene čega gora kazna

Novinar, kolega i moj prijatelj, Marko Jurič, pravomoćno je osuđen je na 10 mjeseci zatvora…

11 sati prije