Kategorije Sport

Zastrašujući nokaut Duboisa, Joshua nije znao gdje se nalazi – video

Širi dalje

Čak 96 tisuća ljudi uživo je na londonskom Wembleyu svjedočilo je strahovitom nokautu 27-godišnjeg Britanca. Joshua nije znao gdje se nalazi.



Britanski boksač Daniel Dubois nokautirao je sunarodnjaka Anthonyja Joshuu u petoj rundi borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF verziji.

Dubois je tako zadržao pojas koji je osvojio početkom lipnja, kad je prekidom u osmoj rundi borbe u Rijadu pobijedio Filipa Hrgovića.

Dugo očekivana borba na londonskom stadionu Wembley imala je potpuno drugačiji rasplet od onog kakav je najavljivao bivši dvostruki svjetski prvak, 34-godišnji Anthony Joshua, a 27-godišnji Daniel Dubois je pokazao o kakvom se udaraču radi.

Dubois je dominirao borbom od samog početka i Joshuu je poslao na pod desnim krošeom već u prvoj rundi. Otada je Joshua uglavnom pokušavao preživjeti napade puno mlađeg borca, ali neuspješno. Joshua je padao dva puta u prve tri runde.

Na kraju treće mu je brojano nakon zvona za kraj tog dijela, kada je već bio u svom kutu. U četvrtoj rundi se uspio vratiti i biti ravnopravan, ali za kratko. Jer sudac mu je brojao i na kraju četvrte runde.

Joshua je krenuo u zadnji juriš, ali Dubois ga je savršeno dokrajčio. Na početku pete runde više mu nije bilo spasa.

Dubois je tu dionicu otvorio serijom jakih udaraca desnicom, na što je Joshua bio bez odgovora. Ipak, uspio se opet vratiti desnim direktom i s dva udarca zaredom. Ali, Dubois tada snažnim zadnjim krošeom savršeno izvodi završni udarac. Joshua je pao, ovaj put u nokaut.

Sudac je brojao, Joshua se pokušavao podići, ali nije mogao.

Joshua je sada na omjeru od 28 pobjeda i četiri poraza, a Dubois ima 22 pobjede i dva poraza. Joshua je ranije već dvaput osvajao titulu svjetskog teškaškog prvaka, ali sada to nije uspio napraviti treći put i tako se upisati u povijesne knjige profesionalnog boksa.

“Bog vas blagoslovio. Zahvaljujem se svom ocu i svojoj obitelji. Cijelog života sam bio ‘underdog‘” rekao je Dubois koji nije baš poznat po izjavama, ali njegovi nokauti poput ovog će se dugo pamtiti.

M.M. /Foto: DAZN


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ: Javio se vrhovni šarlaran. Bez njegovih laži ne možemo ni za vikend

Ministarstvo  obrane priopćilo je da se ne odgađa temeljno vojno osposobljavanje i da predsjednik RH…

6 sati prije

Gordan Malić: Na sramotu ove zemlje i ove vlasti, osuđen je Marko Jurič

Na sramotu ove zemlje, ove vlasti, ovog drustva i narocito novinarske profesije, novinar Marko Jurič…

7 sati prije

Bayernovo dijete! David Luburić potpisao za Dinamo

Mladi 17 -godišnji veznjak David Luburić potpisao je ugovor za Dinamo Zagreb te je priključen…

9 sati prije