Kategorije Sport

Zvonimir Boban ima novi posao

Širi dalje

Zvonimir Boban  (55) bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka, objavio je talijanski medij. Legendarni hrvatski nogometaš s poznatim nogometnim licima, kao što su trener Fabio Capello i bivši nogometaši Alessandro Del Piero, Esteban Cambiasso, Alessandro Costacurta i Paolo Di Canio, komentirat će elitno europsko natjecanje, koje će od iduće sezone imati drugačiji format.



Skupine u Ligi prvaka postaju stvar prošlosti, već će se igrati jedinstvena liga s četiri kluba više nego dosad, njih 36. U novom će formatu svaka momčad igrati osam utakmica i skupljati bodove za prolaz. Neće više igrati protiv istih protivnika kod kuće i u gostima.

Sve će momčadi biti podijeljene u četiri jakosne skupine te će svaka igrati s po dvije momčadi iz svake jakosne skupine – po jednu utakmicu kod kuće i jednu u gostima. Sustav bodovanja se ne mijenja, što znači i dalje tri boda za pobjedu i jedan za remi.

Prvih osam s ljestvice plasirat će se direktno u osminu finala. Momčadi plasirane od 9. do 24. mjesta igrat će drugi krug (jednu utakmicu kod kuće i jednu u gostima) kako bi se plasirale u osminu finala.

Parove u toj kvalifikacijskoj fazi odlučit će ždrijeb, a momčadi će biti podijeljene u dvije skupine – nositelji (od 9. do 16. mjesta u ligi) i nenositelji (od 17. do 24. mjesta). Nakon toga će pobjednici igrati protiv nekog od osam najbolje plasiranih iz prvog kruga.

Liga prvaka igrat će se od rujna do siječnja u prvoj fazi standardno utorkom i srijedom. Iznimka će biti ekskluzivni tjedni. U ekskluzivnom tjednu Lige prvaka igrat će se utorkom, srijedom i četvrtkom. Sve utakmice zadnjeg kola igrat će se u isto vrijeme.

Navijači zazivaju Bobanov povratak u Dinamo

Legendarni Dinamov kapetan bez posla je otkako je u siječnju iznenada otišao iz UEFA-e. Boban je bio bliski suradnik predsjednika Aleksandra Čeferina i praktički drugi čovjek UEFA-e kao njezin direktor nogometa. No nije mogao prijeći preko Čeferinove ogromne želje za vlašću, javno ga je prozvao i napustio Nyon.

Prije toga radio je kao sportski direktor u Milanu, a od odlaska iz UEFA-e prvi put u životu nije neko vrijeme radio ništa direktno vezano uz nogomet.

U jeku borbe za vlast u Dinamu Bobana se povezivalo s povratkom u Maksimir. On je zaista i bio u kombinacijama za predsjednika Dinama na listi Dinamovo proljeće, ali to je otpalo iz tehničkih razloga i Boban se povukao.

Navijači su zazivali njegov povratak, a dopredsjednik Dinama Dubravko Skender govorio je o Bobanu na nedavnoj konferenciji za medije:

“Nismo s njim u kontaktu oko te pozicije. Odnos s Bobanom je isključivo prijateljske, da ne kažem navijačke naravi. On je uvijek dobrodošao u Dinamo, on je prijatelj kluba.”

D.M /Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

SLUŽBENO JE! Marko Pjaca je novi igrač Dinama

Marko Pjaca novi je igrač Dinama, objavljno je na službenim stranicama maksimirskog kluba. "Marko Pjaca…

1 sat prije

Ozbiljne optužbe s Kosova: Imamo podatke da se stotine Srba sprema za mogući napad

Predsjednik  Skupštine Kosova Glauk Konjufca izjavio je kako kosovske institucije imaju točne informacije da stotine…

2 sata prije

Hrvatska – Novi Zeland 86-90 Hrvatska u zadnjoj minuti prosula veliko vodstvo

Nakon odlične jučerašnje prezentacije protiv Slovenije, hrvatski košarkaši su u drugom dvoboju olimpijske kvalifikacijske skupine…

2 sata prije