Kategorije Vijesti

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, pao u bolnici i poginuo

Širi dalje

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao pri padu u bolnici .Kolege su ga pokušale reanimirati nakon pada, ali nažalost nisu uspjeli.



“Mogu potvrditi, čovjek je mrtav. Strašno”, rekao je zamjenik ravnatelja Rebra Milivoj Novak za Jutarnji U bolnicu je stigla policija te je u tijeku očevid nakon kojeg će biti dostupno više informacija.

Ćorušić je pao kod upravne zgrade i cijelo je područje oko te zgrade ograđeno policijskim trakama.  Neslužbena je informacija da je pao s požarnih stepenica,  s visine između sedam i osam metara.

Pad se dogodio između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP). Ćorušić je pri padu udario glavom te na mjestu preminuo.

Tko je Ante Ćorušić?

Ćorušić je rođen 1958. u Splitu, potjecao je iz Lovreća u Imotskoj krajini. Završio je Medicinski fakultet i specijalizirao ginekologiju.

Bio je istaknuti član HDZ-a, a poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb dobio je na prvoj sjednici vlade Tomislava Karamarka 28. siječnja 2016. godine.

Dok nije postao ravnatelj najveće bolnice u Hrvatskoj, vodio je HDZ-ov Odbor za zdravstvo i figurirao kao sigurni budući ministar zdravstva. No, Most je tada stavio veto na Ćorušića pa je od 2016. do danas vodio KBC Zagreb.

Do 2015. bio je šef Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb.

Kao istaknuti liječnik bio je poznat konzervativnim stavovima, u javnosti su često spominjane njegove veze s Crkvom, protivljenje pobačaju i seksualnom odgoju u školi.

D.M./Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Umrla Milka Mesić, supruga Stipe Mesića

Umrla je Milka Mesić (85), supruga bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, objavili su večeras mediji.…

21 minuta prije

HDZ: I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka

"NOVI RUSKI SPIN. I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka - čude se…

5 sati prije

Žestoka poruka splitskih HOS-ovaca: “Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri… “

Nakon što je jučer ujutro petkorakrom i natpisom "fašisti" išaran HOS-ov spomenik na Splitu 3,…

8 sati prije