Kategorije Vijesti

Atmosfera uoči utakmice u Leipzigu. Hrvati zavladali trgovima i tribinama

Širi dalje

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras protiv Italije igra odlučujuću utakmicu za prolazak u drugi krug Europskog prvenstva.



Utakmica se igra na Red Bull Areni, domu RB Leipziga. Ulaz na stadion je od 18 sati. Kapacitet stadiona je 40 tisuća mjesta.

Dva sata dijele nas od ključne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Vatreni u Leipzigu love – osminu finala Europskog prvenstva. Podrške ne nedostaje. Od Hrvata koji su zbog odlučujuće utakmice prešli stotine kilometara, do – onih koji svim srcem navijaju iz domovine.

Vatreni natjecanje mogu nastaviti samo ako pobijede, a tisuće hrvatskih navijača krenulo je prema stadionu.

Za hrvatske navijače u Leipzigu je organizirana Fan zona na Wilhelm-Leuschner-Platzu, odakle je u 17.30 predviđen zajednički odlazak prema stadionu koji je udaljen 2,2 kilometra.

Marktplatzom odjekuju hrvatske pjesme, a okolni kafići i restorani su puni. Dio slavlja preselio se na obližnji Wilhelm-Leuschner Platz odakle je predviđen zajednički odlazak prema stadionu udaljenom 30-tak minuta pješice.

Hrvatski navijači pojavili su se sa zanimljivom porukom u Leipzigu.

“Janje better than pasta”, odnosno janje bolje od tjestenine, napisali su uz sliku pečenog janjca i prekrižene tjestenine.

“To znači da mi Hrvati jedemo dosta janjetine i ovo će nam pomoći da ih večeras pobijedimo”, objasnio je navijač i dodao da bi i nogometaši mogli pojesti malo janjetine prije utakmice “jer uvijek dobro dođe”.

Još je jedna ekipa bila maštovita ta je na komadu kartona napisala: Rimac is better than Ferrari (hrv. Rimac je bolji od Ferrarija), aludirajući da je hrvatski proizvođač najbržih električnih automobila na svijetu bolji od kultnog talijanskog Ferrarija.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Damir Škaro

Nakon što se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne zbog silovanja, policija…

8 sati prije

Mladić iz BiH pimplao loptu pet sati bez pauze, sve prenosio uživo na TikToku

Tijekom prijenosa Dragan je napravio samo nekoliko kratkih pauza da pročita komentare svojih pratitelja, ali…

11 sati prije

Dina Vasić: Ovo je sramotno i opasno za Zagreb. Psiholog je došao na čelo Holdinga

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Dina Vasić održala je konferenciju za novinare na kojoj je glavna tema…

11 sati prije