Kategorije Vijesti

Božinović i šef policije komentirali slučaj Anne Dujić, akciju policije i DORH-a

Širi dalje

Slučaj Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, za koju se javnost zainteresirala nakon što je ljetos snimljena kako vrijeđa policijske službenike i naziva ih nakazama, ponovo je u centru pažnje.



Policijska službenica nakon svega je ljetos kazneno prijavila Annu Dujić, a Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku tu je prijavu – odbacilo.

DORH je ovaj tjedan objavio da je bilo propusta u postupanju Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku koje je odlučilo odbaciti kaznenu prijavu protiv Anne Dujić. Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić zbog toga je odlučio ovaj slučaj povjeriti drugom državnom odvjetništvu koje bi trebalo utvrditi sve odlučujuće činjenice.

O slučaju su danas pitani i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. I jedan i drugi o slučaju u kojem je glavna akterica Anna Dujić govore vrlo pažljivo i bez otkrivanja ikakvih detalja.

Milina: Uvijek dajemo potporu policijskim službenicima

Milina kaže kako je obavijestio ministra da će provjeriti sve što treba “ako policija treba nešto obaviti na temelju odluke glavnog državnog odvjetnika”.

“Ako se utvrdi bilo što, ako se povjeri policiji, radit će druga policijska uprava”, govori Milina dodajući kako i njega zanima ovaj slučaj jer Ravnateljstvo policije “uvijek daje potporu svim policijskim službenicima”.

“Cijeli slučaj će se dalje raditi kao što ste vidjeli i na temelju tih rezultata će se poduzeti odgovarajuće mjere”, zaključuje glavni ravnatelj policije, prenosi N1.

Božinović: Odluka DORH-a je legitimna

Ministar Božinović na novinarska pitanja odgovara da je, koliko je njemu poznato, policija cijeli spis predala DORH-u.

“Tamo su i razgovori s nadređenim policijskim službenicima. Odluka DORH-a je legitimna, oni su to povjerili drugom DORH-u. Ako se bude tražilo da policija provodi neke radnje, glavni ravnatelj mi je upravo rekao da je odlučio da će i policija to povjeriti nekoj drugoj policijskoj upravi”, govori ministar.

Na pitanje zašto je kaznenu prijavu protiv Anne Dujić morala podnijeti službenica osobno, a ne policijska uprava, Božinović kaže kako ne bi ulazio u detalje te da je “policija već dala priopćenje vezano za taj slučaj”.

Ministar ne zna ni zbog čega je policajka koja je kazneno prijavila kćer Nediljka Dujića na bolovanju.

D.M. /Foto: rtl

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi anna dujić

Najnovije

Teška prometna na A6. Poginule dvije osobe, kombi vozio u kontra smjeru

Dvije osobe su poginule, a nekoliko je ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A6…

10 minuta prije

Fra Mario Knezović: “Ljudi, ne nasjedajte. Zoran Šprajc nije pjevao četničke pjesme”

"Često, a tako i ovih dana, dobivam neke video uratke. Ljudi lako nasjedaju, ne provjeravaju…

4 sata prije

Supruga kapetana Bekavca: “Jak je on, ali nakon presude nije dobro. Nevin je u zatvoru”

Katja Bekavac, supruga splitskog kapetana Marka Bekavca koji je u Turskoj osuđen na 30 godina zatvora nakon…

5 sati prije