Kategorije Vijesti

Bulj u Sabor donio jaja: Uskoro idem u Srbiju, nek se javi taj Vučićev ministar

Širi dalje

Zastupnik  Marijan Pavliček (HS) sramotnim je nazvao prijetnje koje je srbijanski ministar Darko Glišić uputio zastupniku Miru Bulju (Most) te prozvao Ministarstvo vanjskih poslova i ministra Grlića Radmana što nisu na njih reagirali. Bulj je, pak, najavio da će uskoro u Srbiju.



“Gdje je Ministarstvo vanjskih poslova, je li ministar pozvao srpsku veleposlanicu i uručio joj prosvjednu notu? Apsolutno ništa, kao da se ništa nije dogodilo“, rekao je Pavliček u saborskom govoru na slobodnu temu.

Podsjetio je kako je Glišić, inače kum Aleksandra Vučića, Bulja nazvao ustaškim govedom i zaprijetio mu da će mu “opaliti šamarčinu od koje će zvoniti cijeli Sinj“.

Ovakvo ophođenje u političkom životu nisam nikad čuo, naglasio je Pavliček i poručio da ga puno više od takvog ophođenja boli hrvatska šutnja.

Ta je šutnja, kazao je, pratila i Vučićeve izjave nakon summita u Dubrovniku iz kojih je bilo jasno da on i službeni Beograd “sto posto“ drugačije gledaju na Domovinski rat od Hrvatske.

Njegove su izjave skandalozne i sramotne, ali još sramotnija je hrvatska šutnja, još sramotnije je da se vlada HDZ-a i DP-a nije očitovala oko tih izjava, da se premijer ni jednom riječju nije osvrnuo na sramotne Vučićeve izjave, rekao je zastupnik.

Bulj: Uskoro ću doći u Srbiju 

Sam Bulj poručio je Vučiću i zastupnicima iz njegove stranke da ne trebaju dolaziti u Sinj. “Ja ću uskoro doći u Srbiju, tako da neće biti problem, jednostavno će moći doći do mene, jer ću ići posjetiti Hrvate u Srbiju”, istaknuo je zastupnik.

Darko Klasić (HSLS) upozorio je kako je rat u Ukrajini, koji ulazi u treću zimu, vrlo blizu Hrvatskoj i da zbog toga nije prihvatljiva relativizacija krivnje, “koju često u izjavama” radi i predsjednik Zoran Milanović.

Znam da je u tijeku izborna predsjednička kampanja, ali neke granice moraju postojati i ne može se reći bilo što da bi se pokupio poneki glas, pritom vodeći brigu samo o svojoj kampanji, kazao je Klasić.

Naglasio je kako svrha njegova istupa nije svrstavanje na stranu bio kojeg predsjedničkog kandidata, ali i dodao da nema tjedna ni mjeseca da Milanović “ne ispali“ neku relativizaciju o agresiji na Ukrajinu, ili da Hrvatima ne ogadi NATO i EU, zaboravljajući koliko smo težak put prošli kako bi postali njihovi punopravni članovi.

“Zbog njegova nekontroliranog i nediplomatskog blebetanja, Hrvatska ispada smiješna na europskoj pozornici“, izjavio je Klasić pa citirao niz predsjednikovih izjava koje su, kaže, više nego dvojbene.

Tako je, naveo je, nakon pokolja civila u Buči izjavio da “o tome ne zna ništa, da je to daleko, da su se Rusi povukli, tko je tamo što pronašao, to je upitno“, a u srpnju 2022. na Filmskom festivalu u Puli da je u “Kumu bilo više krvi nego u Donbasu u Ukrajini“.

Hrvatska treba časno pomagati Ukrajini, ona se nalazi u položaju sličnom Hrvatskoj prije 30 godina, rekao je Klasić.

Selak Raspudić: Zašto studenti nisu tema u Saboru

Marija Selak Raspudić (NZ) složila se da je rasprava o tome tko koga financira i gdje se šalju hrvatski vojnici izašla iz svih okvira, da je postala štetna i kontaminirala javni prostor na nekoliko razina.

Ova svađa na razini Banski dvori-Pantovčak kontaminirala je i zagušila cijeli javni prostor u Hrvatskoj, to izaziva kontraefekt,  građani više ne mogu slušati o tuđim ratovima jer njihovi problemi ne mogu doći na red, više nema tema, nego su svađe tema, kazala je zastupnica.

Zapitala se zašto studenti nisu tema u saboru, jer, primjerice, dobivaju samo 60 eura subvencije za najam stana, a zastupnici sa visokim plaćama 650 eura.

Naglasila je i da bi bilo dobro istražiti kako je jedna tvrtka dobila sredstva i izradila aplikaciju koja je trebala studentima pojednostaviti plaćanje u menzama, a koju oni više ne mogu koristiti.

Podsjetila je i da Studentski centar ima obvezu 12.5 posto novca koji dobije od studentskih ugovora uložiti u rast standarda te se zapitala: “Gdje se to vidi, gdje se unaprijedio taj standard?”

Hina/Foto: Sabor.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zastava na meču Hrvatska – Grčka izazvala salve smijeha: ‘To su namjerno napravili’

Hrvatska U-21 reprezentacija je u Koprivnici u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila Grčku…

2 sata prije

Tekst o povratnici iz Irske koji ministar demografije mora pročitati. “Na šalteru su mi se smijali”

Mlada žena koja se nedavno iz Irske vratila u Hrvatsku ispričala je za Novu tv svoje,…

2 sata prije

Mojmira pitala Bulja: “Što da Vam sin dođe i kaže da je gej?”

Miro Bulj gostovao je u RTL Direktu kod voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. "Ja nisam…

3 sata prije