Kategorije Vijesti

Čudna izjava Milanovića: “Rat u Ukrajini je, nažalost, pri kraju”

Širi dalje

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je Samobor, a u svom govoru osvrnuo se na trenutnu geopolitičku situaciju



Milanović je posjetio Samobor povodom obilježavanja Dana grada, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i obratio se okupljenima. U govoru se osvrnu se na trenutnu geopolitičku situaciju, naglašavajući da bi mogući napad Izraela na Iran mogao imati ozbiljne posljedice po svjetski mir i ekonomiju.

– Pred nama su događaji koje mogu imati nesaglediv utjecaj na svjetski mir, poredak, globalnu ekonomiju, ako izraelska vlast odluči napasti Iran u sljedeća dva tjedna. Poznavajući njihove metode rada i djelovanja, to bi mogli učiniti jedno tjedan dana prije američkih izbora i tako probati uvući svijet u novi ciklus rata, a nama dići cijene nafte na 300 dolara. Ovo nisu nerealne stvari, ovo se događa pred našim očima – rekao je Zoran Milanović.

Milanović je također komentirao rat u Ukrajini.

– Rat u Ukrajini je, nažalost, pri kraju i, nažalost, onako kako je jedino i mogao završiti, o čemu dosta ljudi govori već dvije i pol godine, ali to se valjda danas smatra rusofobijom ili putinizmom. To je slijepilo, to je vrlo neozbiljno i opasno ponašanje – kazao je pa poslao jasnu poruku:

–  Ja ću Hrvatsku držati izvan takvih sukoba i tamo gdje nam nije mjesto i tamo gdje ne trebamo ovo biti, nećemo biti. To je pitanje one sebičnosti kao nacije, kao političkog naroda na koju imamo pravo nakon svih ovih godina, nakon pomutnji i vjerovanja u nečiju pomoć koja nikad nije došla, rekao je predsjednik.

D.M. /Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ: I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka

"NOVI RUSKI SPIN. I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka - čude se…

2 sata prije

Žestoka poruka splitskih HOS-ovaca: “Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri… “

Nakon što je jučer ujutro petkorakrom i natpisom "fašisti" išaran HOS-ov spomenik na Splitu 3,…

4 sata prije

Anušić: “Čovjek kojeg sada podržavate zvao Vas je narikačom, ja bih umro od sramote”

Saborska  rasprava o slanju hrvatskih vojnika u NATO aktivnost NSATU, uz nastavak prepucavanja tko laže…

6 sati prije