Kategorije Vijesti

Dječak koji je ubio devetero učenika izazvao kaos na sudu: ‘Zato sam ih ubio…’

Širi dalje

Tri majke, čija su djeca poginula u strašnoj tragediji, nisu mogle slušati njegov iskaz  na Specijalnom suda u Beogradu te su nakratko napustile sudnicu. Maloljetni Kosta Kecmanović je 3. svibnja 2023. ubio devetero učenika i domara škole.



Dječak ubojica iz Srbije koji je u svibnju prošle godine u beogradskoj školi ubio devetero učenika i zaštitara, u utorak svjedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja.

Kako javlja Srbija danas, tri majke, čija su djeca ubijena u strašnoj tragediji, nisu mogle slušati njegov iskaz te su nakratko napustile sudnicu. Ipak, nakon što su došle k sebi, vratile su se u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Tijekom davanja svog iskaza, Kosta K. je izrekao je rečenicu koja je roditelje ubijene djece ostavila u nevjerici:

“Osjećao sam da su me druga djeca odbacila i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati”, rekao je Kosta K.

Iako se pisalo da će dječak svjedočiti iz posebne prostorije, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Telegraf.rs, ipak je svjedočio za sudskom govornicom. Roditelji ubijenih nalaze se u dijelu za publiku, koja je odvojena staklom.

S obzirom na to da je u trenutku izvršenja masakra bio maloljetan, neće snositi kaznenu odgovornost za svoje djelo. Tanjug saznaje da je maloletnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužiteljstva i punomoćnika oštećenih

U nastavku suđenja, nakon pauze, očekuje se da će dječak odgovarati na pitanja članova obitelji ubijenih. S obzirom na to da je odlučio govoriti o masakru koji je izvršio, morat će odgovoriti na apsolutno svako pitanje koje mu postave – sudac, tužitelj, obitelji žrtava, ali i njegovi roditelji, prenosi Blic.

Za što se terete roditelji dječaka ubojice?

Otac Vladimir Kecmanović tereti se za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer je, kako se navodi, svog tada 13-godišnjeg sina vodio u streljanu i učio ga pucati, a također nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u kući. On se nalazi u pritvoru od 3. svibnja kada je priveden.

Majka ubojice, Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, s obzirom na to da je njezin DNA pronađen na jednoj od čahura u učionici, kao i na gumici za kosu koja je bila vezana za bocu u kojoj je njen sin napravio Molotovljev koktel.

Kosta K. je 3. svibnja 2023. ubio Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14), Angelinu Aćimović (14) i Dragana Vlahovića (53), a ranjeno je šest osoba.

D.M. /Foto:Nova.rs


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Đoković opet izgubio od Sinnera i ostao bez najveće nagrade u povijesti tenisa

Novak Đoković izgubio je u polufinalu ekshibicijskog turnira Six Kings Slam u Saudijskoj Arabiji. (više…)

2 sata prije

U Zagrebu nestali Dora (14) i Fabian (14). Roditelji mole za pomoć

U slučaju da posjedujete informacije o ovim osobama, možete obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati…

3 sata prije

Vanda Babić Galić: Poznajem žilavost Crne Gore, ali i inat i prkos Hrvata Boke kotorske

Objavljeni su rezultati popisa u Crnoj Goru. U toj zemlji živi 633.158 stanovnika, 41 posto…

3 sata prije