Kategorije Vijesti

Drama kod Karlovca: Srbin prijetio je da će pobiti sve Hrvate, ženu pregazio i vukao autom

Širi dalje

Ozlijeđena žena je  helikopterom prevezena u KBC Zagreb. Podivljali muškarac koji je prijetio Hrvatima da će ih sve pobiti pronađen je i uhićen. 



Prema  priopćenju Udruge 110. brigade ZNG/HV, na biciklističkom maratonu povodom obljetnice osnivanja 110. brigade u Karlovcu došlo je do ozbiljnog incidenta. Maraton, organiziran u suradnji s Biciklističkim klubom Pedala laganini, obilježava doprinos brigade u obrani i oslobađanju Karlovca tijekom Domovinskog rata.

U subotu jee bio završni dio obilježavanja obljetnice, te je između ostalog održan i 4. međunarodni spust rafting čamcima rijekama Dobrom i Kupom. Pripadnici Udruge su također organizirano krenuli u obilazak prve crte bojišnice gdje su obišli Orlovac, Lasinju i Topusko, kao i memorijalni biciklistički maraton „Putevima 110.brigade“ u suradnji sa BK „Pedala laganini“

U sklopu obilježavanja sudionici su se zaustavili u kafiću u mjestu Vojišnica u općini Vojnić radi okrjepe. Tada je, prema priopćenju Udruge, muškarac vozilom nasrnuo na bicikliste uz prijetnje i povike mržnje prema Hrvatima.

Napadač je, kako navode, pokušao uletjeti na terasu ugostiteljskog objekta, a zatim je krenuo unatrag prema parkiranim biciklima, pritom gazeći jednu od sudionica maratona i pokušavajući je odvući prema državnoj cesti.

Policija je brzo reagirala i pronašla počinitelja koji je ubrzo uhićen. Ozlijeđena sudionica prevezena je helikopterom u KBC Zagreb, gdje joj se još uvijek utvrđuju ozljede, navodi se u priopćenju.

Udruga 110. brigade ZNG/HV izrazila je zahvalnost policiji na brzoj intervenciji.

“Svjesni smo da u sve ove dane kada traje 33. obljetnica osnutka 110. brigade ima u Republici Hrvatskoj, a naročito u mjestima i selima oko Karlovca gdje žive ostaci ostataka bivše vojske srpskih pobunjenika koje iritira i sama pomisao na 110-tu, koji ne prestaju sanjati o neispunjenom snu za neku njihovu ‘Veliku Srbiju’, naveli su i dodali da “ovakav oblik izljeva mržnje prema mirnim ljudima samo zato što su Hrvati ne mogu i neće prešutjeti”.

“Ovim putem tim istima što mrze sve hrvatsko i koji se ne mire porazom u Domovinskom ratu i koji ne priznaju da žive u Republici Hrvatskoj i ne poštuju ju kao svoju Domovinu da izvole vratiti putovnice države koje mrze, ispišu se iz državljana Republike Hrvatske i odu živjeti u državu gdje ih neće iritirati sve ono što obilježava Hrvatsku”, poručuju iz Udruge 110. brigade ZNG/HV.

Pozvali su predstavnike srpske nacionalne manjine da se očituju o ovom činu. Udruga najavljuje da će pomno pratiti pravne postupke protiv napadača kako bi se osiguralo da se kazneno djelo ne okarakterizira kao manji prekršaj.

U narednim danima, Udruga će održati sastanak s predstavnicima biciklističkog kluba Pedala laganini i braniteljskim udrugama kako bi razgovarali o ovom incidentu i poduzeli daljnje korake”, najavili su.

Gradonačelnik osudio napad

Iz gradske uprave Grada Karlovca reagirali su na događaj u Vojniću, osuduli napad i dali punu podršku veteranima   110. brigade HV-a.

“Najoštrije osuđujemo napad na sudionike biciklijade u sklopu obilježavanja 33. obljetnice 110. brigade ZNG/HV.

U kontaktu smo s ozlijeđenom sudionicom koja je samo pukom srećom izbjegla ozljede opasne po život. Njoj želimo brzi oporavak, očekujemo da policija i državne institucije odrade svoj dio posla što prije, a svim pripadnicima 110. brigade i svim braniteljima poručujemo, da kao što su u Domovinskom ratu časno i dostojanstveno branili grad i domovinu, jednako tako i danas ostanu dostojanstveni jer nitko ne može bilo kojim činom, niti divljaštvom umanjiti, niti omalovažiti postojanje hrvatske države i vrijednosti Domovinskog rata. U cijelosti podržavamo reakciju Udruge 110. brigade.

Kao i do sad, i u narednom razdoblju, gradonačelnik i cijela gradska uprava stoji na raspolaganju.”

M.M. /Foto: KAportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Damir Škaro

Nakon što se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne zbog silovanja, policija…

5 sati prije

Mladić iz BiH pimplao loptu pet sati bez pauze, sve prenosio uživo na TikToku

Tijekom prijenosa Dragan je napravio samo nekoliko kratkih pauza da pročita komentare svojih pratitelja, ali…

9 sati prije

Dina Vasić: Ovo je sramotno i opasno za Zagreb. Psiholog je došao na čelo Holdinga

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Dina Vasić održala je konferenciju za novinare na kojoj je glavna tema…

9 sati prije