Kategorije Vijesti

HDZ: I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka

Širi dalje

“NOVI RUSKI SPIN. I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka – čude se da NATO već gotovo 3o godina ima ured u Ukrajini”, pišu iz HDZ-a



Svjesni da je njihov Zoran „Lex Perković“ Milanović proklizao svjesno lažući o tome da će „hrvatski vojnici ići u Ukrajinu“, SDP zastupnici cijelog dana nastoje skrenuti pažnju s te činjenice jednim te istim pitanjem – Hoće li ijedan pripadnik NATO, nebitno je li hrvatski, otići u Kijev u sklopu NSATU?

Budući da je već i maloj djeci jasno, čak i Miri Bulju, da nijedan naš časnik neće otići „na istočnu frontu“, partija i njeni provokatori na lažnoj desnici sad su se fokusirali na drugu laž, a opet u korist ruskog  agresora – da logistička potpora i dolazak bilo kojeg pripadnika NATO u Ukrajini  znači „uključivanje u ratni sukob“. Da se postaje „strana u ratu“.

Revne Milanovićeve poslušnike, a time automatski i Putinove, stoga obavještavamo: NATO već 25 godina ima ured u Kijevu. Po njihovoj „logici“, već smo gotovo 3 desetljeća „u ratu“ s Rusijom!?!

Još u srpnju ove godine, na samitu NATO-a na kojem je Milanović glasovao za NSATU, odlučeno je da će sa svojim timom u Ukrajinu  otići posebni izaslanik tog istog Sjevernoatlantskog saveza radi koordinacije te iste potporne aktivnosti NATO-a.

Riječ je o 15-ak logističara, kurira, vozača, skladištara, tehničara i časnika za vezu, a ne o vojnicima u „borbenom djelovanju“. Ako se Ukrajini šalje pomoć, valjda je logično da će tu pomoć netko dovesti, prihvatiti, spremiti je i na kraju distribuirati. No logika i zdravi razum očito su apstraktne kategorije za Milanovićeve partijske nojeve. Pa ne ide ta pomoć poštom! – konstatirao je danas PVRH Andrej Plenković.

Vrijedi ponoviti: ni među tim časnicima za vezu neće biti nijednog hrvatskog vojnika. Jedno što se u Odluci o sudjelovanju u NSATU-u izričito navodi da će se aktivnost provoditi isključivo na teritoriju članica NATO-a, drugo što Hrvatska ima dodatno (zakonsko) nacionalno ograničenje upućivanja bilo kojeg vojnika izvan teritorija NATO-a.

Ni jedan od maksimalno 5 naših časnika u NSATU-u neće moći iz Wiesbadena, Njemačka, prijeći čak ni u Austriju ako tako ne odluči Sabor RH! – naglasio je danas minsitar obrane Ivan Anušić tijekom saborske rasprave.

I prema pravnom mišljenju NATO-a, provođenjem NSATU-a „Savez ne ulazi u rat, niti time saveznice postaju zaraćene strane“. NSATU nije ratna misija, nego potporna aktivnost i nastavak pomoći Ukrajini.

Summa summarum: Milanovićeva antizapadna ljevica nastoji kao “prekretnički breaking news” podmetnuti prastaru vijest da NATO ima ured u Kijevu, a NATO časnike za vezu predstaviti kao jurišni borbeni korpus. Potpuno isti narativ kao Putin i kremaljski režimski mediji. I kao njihov idol na Pantovčaku”, pišu iz HDZ-a.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi hdz

Najnovije

Žestoka poruka splitskih HOS-ovaca: “Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri… “

Nakon što je jučer ujutro petkorakrom i natpisom "fašisti" išaran HOS-ov spomenik na Splitu 3,…

4 sata prije

Anušić: “Čovjek kojeg sada podržavate zvao Vas je narikačom, ja bih umro od sramote”

Saborska  rasprava o slanju hrvatskih vojnika u NATO aktivnost NSATU, uz nastavak prepucavanja tko laže…

6 sati prije

Sabor zapljeskao Anušiću: “Sjetite se što je ovaj dio sabornice radio 90-tih”

Uoči saborske rasprave, u ponedjeljak je Odbor za obranu upućivanje hrvatskih vojnika u NATO misiju…

6 sati prije