Kategorije Vijesti

Jonjić: Budiša nastupa kao Račanov koalicijski partner, a ne kao studentski vođa iz 1971.

Širi dalje

Na vijest da je Dražen Budiša izrazio javnu potporu kandidaturi Marije Selak Raspudić, pitali smo njezina suparnika Tomislava Jonjića, je li time razočaran, budući da je Budiša politički zatvorenik, a Jonjić više od četvrt stoljeća uređuje „Politički zatvorenik“, časopis Hrvatskog društva političkih zatvorenika.



“Ne vidim nikakva razloga za razočaranje. Dražen Budiša je, kao što je poznato, 2000. godine poslužio Ivici Račanu da dođe na vlast te na taj način posredno pokuša rehabilitirati jugoslavenski komunistički režim. Zato je dosta logično da ni sada nije podupro kandidata koji, među ostalim, najavljuje konačan raskid sa svakim oblikom jugoslavenstva i komunizma.

Drugim riječima, Dražen Budiša ni danas ne nastupa kao jedan od studentskih prvaka iz 1971.,, nego kao koalicijski partner Ivice Račana. Ukratko, puno više razloga za zadovoljstvo ima Zoki Milanović, nego što bih ja imao razloga za nezadovoljstvo.

Ipak, Budiša je bio politički zatvorenik. Nije li prirodno da podupre urednika časopisa koji objavljuje Hrvatsko društvo političkih zatvorenika?

“Činjenica da je Budiša doista bio politički zatvorenik, u svemu tome je beznačajna. On je, uostalom, Hrvatsko društvo političkih zatvorenika napustio prije više od četvrt stoljeća, u vrijeme kad je ta udruga iz nekih krugova, na tipično boljševički način, optužena za „ustašizaciju“.

S tom udrugom on – koliko je meni poznato – od tada nema nikakve veze. No, apsolutno je sigurno da ja s njime nemam nikakve veze. Ni 2000., ni danas.”

D.M. /Foto: B. Šćitar


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

1 sat prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

3 sata prije