Kategorije Vijesti

Kotromanović je 2013. primio Vučića u Zagrebu uz sve vojne počasti

Širi dalje

U vrijeme kad Milanović i oporba pokušavaju poentirati na činjenici da je Vučić, kao predsjednik Srbije, boravio nekoliko sati na međunarodnom skupu u Dubrovniku, treba podsjetiti i na Vučićev prvi službeni posjet Zagrebu.


Došao je na poziv premijera Zorana Milanovića, a koliku važnost su pridali njegovom posjetu Zagrebu svjedoči činjenica da su ga primili svi: ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, ministar obrane Ante Kotromanović, potpredsjednik Vlade Neven Mimica, premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović.

Ukratko, primili su ga kao da dolazi Papa.

Ministar obrane RH Ante Kotromanović primio ga je u vojarni Croatia uz sve vojne počasti, a o čemu su razgovarali izvijestio je Hrvatski vojnik:

Ministar obrane RH Ante Kotromanović primio je u ponedjeljak, 29. travnja 2013. u radni posjet prvog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o modalitetima podizanja kvalitete bilateralne suradnje na nivou ministarstava obrane, posebno na polju vojno-tehničke suradnje te suradnje na području obuke i izobrazbe, a bilo je govora i o zajedničkom doprinosu regionalnoj i međunarodnoj sigurnosti.

Čestitajući srbijanskoj strani na potpisivanju Sporazuma s Kosovom, ministar Kotromanović istaknuo je kako je ovaj posjet prilika da se, pored političkog dijaloga, ponovno pokrenu i intenziviraju bilateralni obrambeni odnosi.

“U tom kontekstu, Hrvatska je bila i ostaje otvorena za intenziviranje suradnje, a ovaj susret vidimo kao početak snažnijih i sadržajnijih odnosa na području obrane koji bi trebali biti nastavljeni kroz nastavak održavanja sastanaka na visokoj razin”, kazao je ministar Kotromanović.

Obje strane suglasile su se da se intenziviranje bilateralne obrambene suradnje najefikasnije može postići u području zajedničkog doprinosa regionalnoj i međunarodnoj sigurnosti, zatim na polju euroatlantskih integracija te unapređenjem vojno-ekonomske suradnje, pri čemu bi oba ministarstva trebala stvarati preduvjete za zajednički nastup obrambene industrije na trećim tržištima.

Neslužbeno je informacija da je Vučić tu večer išao na koncert Miroslava Lilića u Zagrebu pa je MORH tražio časnike koji slušaju narodnjake da bi Vučića osiguravali na koncertu.

M. M./foto: J.Kopi MORH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Anušić: Milanović prijeti načelniku Glavnog stožera, a general je pokazao da ima kičmu

Ministar obrane Ivan Anušić u središnjem Dnevniku HTV-a objasnio je zašto je napustio današnju sjednicu…

23 minute prije

“HPB Bankomat”(42): Andrija Jarak se upetljao u tzv. “HPB Bankomat”

Andrija Jarak izazvao je pravu buru na Facebooku objavom o Nacionalnom stadionu u Varšavi na kojem su igrali…

35 minuta prije

Ivan Turudić prebacio sporni slučaj Dujićeve kćeri drugom državnom odvjetništvu

Policajka je prijavila, a DORH joj ne vjeruje pa je odbacio kaznenu prijavu protiv Anne…

3 sata prije