Kategorije Vijesti

Milanović hvali Srbiju, napada Hrvatsku: Crnogorske političare nije trebalo proglasiti nepoželjnim u RH

Širi dalje

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da do proglašenja trojice crnogorskih političara personama non grata nije trebalo doći. On je na konferenciji nakon summita Procesa Brdo Brijuni rekao da će paziti što govori jer ne želi da naruši gostoprimstvo Crne Gore.



“Odnosi Hrvatske i Crne Goe su dobri, razumijem da neki zastupnici imaju potrebu staviti naglasak na ono što ih više tišti, radi se o nekoj Rezoluciji o Jasenovcu, to je nepotrebno, to je iza nas. Mislim da smo to apsolvirali”, rekao je Milanović, prenose crnogorski mediji.

Izrazio je negodovanje što su trojica  crogorskih zastupnika u Hrvatskoj proglašeni nepoželjnim:

“Tri zastupnika su proglašena nepoželjnim, ja u tome nisam sudjelovao, niti ću osuditi niti podržati. Treba biti oprezan čak i prema najvećim nevaljalcima. Do toga nije trebalo doći i s obzirom na to da sam izvan Hrvatske, neću ‘mačem su sedam binjiša’ lupati po svojim političkim  konkurentima u Hrvatskoj”, rekao je Milanović.

Milanović se jučer sastao s predstavnicima Hrvata u Crnoj Goroj Gori koji su ga upoznali s  važnim pojedinostima o položaju Hrvata u toj državi i kadrovima koji potiču napetosti između dvije države. O tome su izvijestili i na službenoj stranici Ureda predsjednika uz napomenu da za Zvonimira Dekovića, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, na više mjesta pišu Zvonimir Dekanović.

Milanović: Srbija nije prijetnja Crnoj Gori

Milanović je u utorak sudjelovao na summitu Procesa Brdo-Brijuni, zajedničke hrvatsko-slovenske inicijative kojom se želi pospješiti suradnja zemalja jugoistoka Europe i njihovo približavanje EU.

“Svaka čast” Sloveniji što je priznala Palestinu, a Hrvatska nije jer ima kalkulante u vlasti, rekao je Milanović.

Govoreći o odnosima Crne Gore i Srbije Milanović je rekao da ne vidi prijetnju Crnoj Gori od strane Srbije: “Vi ste dva bliska naroda, trebate sve riješiti”, rekao je hrvatski predsjednik.

Podsjetimo da je Hrvatska, nakon usvajanja Rezolucije o Jasenovcu u Skupštini Crne Gore, proglasila nepoželnjim Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u tamošnjem parlamentu i Aleksu Bečića, potpredsjednika crnogorske Vlade.

Peronama non grata, pojašnjeno je iz Ministarstva vanjskih poslova, proglašeni su zbog kontinuiranih narušavanja odnosa između Zagreba i Podgorice

M. Marković/ Foto: Ured predsjednika


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Zagrebu nestali Dora (14) i Fabian (14). Roditelji mole za pomoć

U slučaju da posjedujete informacije o ovim osobama, možete obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati…

24 minute prije

Vanda Babić Galić: Poznajem žilavost Crne Gore, ali i inat i prkos Hrvata Boke kotorske

Objavljeni su rezultati popisa u Crnoj Goru. U toj zemlji živi 633.158 stanovnika, 41 posto…

46 minuta prije

Dan kad je na Maksimiru ispisana povijest, a jedna stvar je posebno važna

Na današnji dan prije točno 34 godine hrvatska nogometna reprezentacija na Maksimiru je odigrala povijesnu…

3 sata prije