Kategorije Vijesti

Milanović objavio kandidaturu za Pantovčak! “Ovo su moji aduti!”

Širi dalje

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović objavio je kandidaturu za novi petogodišnji mandat na čelu države.



“Evo sad. Imam najviše znanja i iskustva”, odgovorio je Milanović na pitanje kada će objaviti kandidaturu za drugi predsjednički mandat.

Večernji list je u današnjem broju objavio da će Glavni odbor SDP-a u subotu dati potporu Milanoviću za još jedan mandat na Pantovčaku, što bi značilo da će on najkasnije do tog dana objaviti svoju kandidaturu.

“Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi iz niza razloga, organizacijski, da me ne pokradu… Imam najviše znanja i iskustva od svih kandidata. To nije uvijek presudno, ali to su moji aduti”, kazao je Milanović uz objavu  da ide u utrku po drugi mandat.

Milanović je postao je predsjednikom na izborima 2019./2020. na kojima je u drugom krugu pobijedio tadašnju predsjednicu i kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović.

Izbore za predsjednika RH raspisuje Vlada, prvi krug trebao bi se održati krajem godine, ako nijedan kandidat ne dobije više od 50 posto glasova, u drugi krug idu dva kandidata s najviše osvojenih glasova, a on će se održati dva tjedna nakon prvoga.

M.M. /Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HSP kažnjen 15.000 eura zbog izbornog plakata. Prijavili ih novinari

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u petak je održala sjednicu na kojoj je odlučeno…

2 sata prije

U 104. godini umro posljednji partizanski narodni heroj

Posljednji  narodni heroj bivše Jugoslavije, zapovjednik Srijemskog partizanskog odreda, a potom i Šeste vojvođanske brigade,…

2 sata prije

Kombi pun migranata bježao od policije. Dvoje mrtvih, 25 ozlijeđenih

Na mjesto nesreće stiglo je osam timova hitne pomoći, a stradali putnici prevezeni su u…

2 sata prije