Kategorije Vijesti

Milanović odgovorio na teške optužbe vlade. Objavio video iz 2020. godine

Širi dalje

Predsjednik Zoran Milanović odlučio je odgovoriti ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu nakon što ga je optužio za proruske stavove.



“Predsjednik Milanović relativizira i dolazi u raskorak sa svojim izbornim stožerom, a to je oporba koja je sada jako stručna u međunarodnim odnosima koga i zašto treba pozivati. Oni ne razumiju agendu ni procese koji se događaju u međunarodnim odnosima. Jako su hrabri, ali hrabrost je za neuke.

Neuka oporba se bori da je Milanović trebao biti pozvan, a on nema srama pojaviti se među onima koji podržavaju Ukrajinu, već je bio Zelenskog izbjegavao u Washingtonu. Oporba se nije dogovorila i uskladila strategiju nastupa, osramotili su se, kao i sam Milanović. Njegovi proruski stavovi su vrlo jasni”, izjavio je Grlić Radman u petak popodne.

I premijer Andrej Plenković je optužio Milanovića da želi svrstati Hrvatsku uz “Rusiju, Bjelorusiju i Srbiju” te da zahvaljujući vladi i njezinoj politici prema sukobu u Ukrajini Hrvatska danas nije izolirana kao što je to izoliran sam predsjednik.

Plenković tvrdi da Rusi “koriste” Milanovića da “širi njihovu propagandu”, što su shvatili svi u Europi i svijetu, te je preostalo da to shvati i “dio” hrvatske političke i medijske scene, oni koji su se ranije usprotivili i sudjelovanju hrvatske vojske u misiji potpore Ukrajini. Plenković smatra da “Milanovićevu dezinformacijsku kampanju možda financiraju Rusi”.

 

Dame i gospodo, Plenkovićev “fantastični, briljantni, veliki umotvorni” ministar. 👏

Objavljuje Zoran Milanović u Petak, 11. listopada 2024.

Predsjednik nije ostao dužan pa je objavio u petak navečer video koji prikazuje ministra iz 2020. godine kad je Hrvatsku podsjetio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Dame i gospodo, Plenkovićev fantastični, briljantni, veliki umotvorni ministar”, stoji u statusu.

M.M. /Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Mojmira pitala Bulja: “Što da Vam sin dođe i kaže da je gej?”

Miro Bulj gostovao je u RTL Direktu kod voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. "Ja nisam…

28 minuta prije

Anušić: Milanović prijeti načelniku Glavnog stožera, a general je pokazao da ima kičmu

Ministar obrane Ivan Anušić u središnjem Dnevniku HTV-a objasnio je zašto je napustio današnju sjednicu…

2 sata prije

“HPB Bankomat”(42): Andrija Jarak se upetljao u tzv. “HPB Bankomat”

Andrija Jarak izazvao je pravu buru na Facebooku objavom o Nacionalnom stadionu u Varšavi na kojem su igrali…

3 sata prije