Kategorije Vijesti

Najžešća optužba dosad: Radić nije htio biti ministar jer se uplašio sigurnosne provjere

Širi dalje

Sukob u Domovinskom pokretu potpuno se rasplamsao, a sada su se već počele vaditi i kaznene prijave. O svemu je za Novu TV progovorio predsjednik stranke Ivan Penav.



Penava je u razgovoru za Novu TV kazao da ovo što se sada događa u Domovinskom pokretu ne bi nazvao ratom.

“To je jedan destruktivan pojam i riječ, mada se događaju stvari i eskalacije koje mi nije drago vidjeti i koje su destruktivne, koje su mimo nekakvih okvira unutarstranačkih utakmica. Prijava protiv Mlinarića, heroja Domovinskog rata, vukovarskog branitelja, koji je dao cijelog sebe da nadoknadi ono što država nije, istraživati ratne zločine i otkrivati masovne grobnice, i onda ovo doživjeti od člana DP-a koji se naziva domovincem, domoljubom, meni je to gnjusno. Očekivao bih to od neprijatelja Hrvatske, a ne od nekog tko se smatra članom DP-a”, rekao je Penava i pripupitao zašto se to radi.

“Rade li to da bi se zaustavile dobre stvari koje je Mlinarić preko te zaklade pokrenuo ili se radi zbog unutatranačkih izbora i vlastite promocije? Ta udruga radi ono što je trebala raditi država. Čak i kad bi  to bila istina, a nije, biste li vi kao Hrvat nekoga prijavili zbog 500 eura, a da to sto posto ne provjerite.  Odvratno, nemam drugu riječ koja to opisuje nego odvratno i neljudski.”

Osvrnuo se i na svog glavnog rivala u stranci, Marija Radića:

“Podsjećam da Mario Radić nije te stvari govorio kad sam ga stavio na čelo četvrte izborne jedinice, kad smo ostvarivali rezultate, kad smo razgovarali o imenima u Vladi, koje smo danas dio. On mora biti svjestan da je u Slavoniji, gdje smo formalno najjači, doživio debakl. Imali smo tri mandata, a pod njime smo na jednom. Lako je pričati, puno je teže raditi. Sve bih to mogao razumjeti, ali da smo destruktivni prema jednom Ćipi Mlinariću, heroju Domovinskog rata…’, kaže Penava.

Ponovno je spomenuo kako je Radić odustao od mjesta ministra.

“Kad se povukao od odgovornosti za mjesto ministra demografije, za što smo ga svi svesrdno podržavali, nikad nam nije zapravo objasnio zašto se povukao, ali ono što svi pretpostavljamo je da se uplašio određenih sigurnosnih provjera koje svaki ministar mora proći, ali o tome neka priča gospodin Radić.

Ja samo apeliram da iza ovih unutarstranačkih izbora treba ponovno sjesti i razgovarati i ostati kompaktan kao stranka. Međutim, kako ostati kompaktan kada plasirate i zapravo vi gurnete kaznenu prijavu protiv člana svoje stranke, koji9 je nakon nemene osnajjači  po osvojenim glasovima i  to u izborenoj jedinici u kojoj ne pripada” poručio je Penava.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković za HRT: Hrvati nikad nisu bolje živjeli

"Neki 'zaboravljaju' da su od jeseni 2021. kontinuiranim odlukama naše Vlade cijene naftnih derivata bile…

23 minute prije

Rastu plaće u osječkoj gradskoj upravi. Gradonačelnik: Bit će 38% veće nego 2021.

Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas prijedlog odluke o izmjeni koeficijenata za obračun plaća službenicima…

28 minuta prije

Tomašević u središtu Zagreba otvorio Centar dobrodošlice za migrante

Zagrebački  gradonačelnik Tomislav Tomašević i predstavnica Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR-a) u Hrvatskoj Anna Rich…

32 minute prije