Kategorije Vijesti

Napad nožem Njemačkoj, troje mrtvih, više teško ozlijeđeno

Širi dalje

Na proslavi 650. obljetnice grada Solingena, u petak navečer, nepoznati muškarac je nožem ubio troje ljudi i više njih teško ozlijedio. Ubijena su dvojica muškarca i žena, javljaju njemački mediji. Napadač je trenutno u bijegu.



Lokalne novine Solinger Tageblatt  objavile su da su tri osobe poginule, a najmanje devetero je ozlijeđeno, od kojih je nekoliko u životnoj opasnosti.

Bild navodi da je muškarac nasumično izbo prolaznike tijekom festivala povodom obljetnice grada. Svjedoci su za Bild ispričali da je napadač izgledao kao Arap. Vjeruje se da je napadač pobjegao s mjesta događaja, a policija je za njim raspisala potragu. Detalji napada još nisu objavljeni.

Teško naoružane jedinice SEK-a s oko 40 specijalnih vozila iz cijele Sjeverne Rajne-Vestfalije nalaze se u Solingenu. Ulice su zatvorene, a stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim domovima i izbjegavaju centar grada.

Gradonačelnik Tim Kurzbach na Facebooku je objavio:

“Večeras smo svi u Solingenu u šoku, užasu i velikoj tuzi. Htjeli smo zajedno proslaviti godišnjicu našeg grada, a sada moramo žaliti za poginulima i ozlijeđenima. Srce mi se slama što je došlo do napada na naš grad. Suze su mi u očima kad se sjetim onih koje smo izgubili. Molim za sve koji se još uvijek bore za svoje živote.”

Da bi ironija ovog  zločina bila veća Slingen je grad poznat po proizvodnji noževa.

M.M. /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

29 minuta prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

2 sata prije