Kategorije Vijesti

Nova akcija Uskoka! Uhićeno više osoba na području Dalmacije

Širi dalje

USKOK je jutros opet u akciji. Više osoba uhićeno je na području Splitsko-dalmatinske županije zbog sumnje na to da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa, izvijestili su Uskok i policija.



Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji poput pretresa i prikupljanja drugih dokaza rezultat kriminalističkog istraživanja koje po nalogu Uskoka provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

“Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, navode iz USKOK-a

U policiji kažu da će tijekom dana provoditi hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja će podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

“Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Službe organiziranog kriminaliteta  u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv pravosuđa. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja Policijska uprava podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, objavila je policija

Jutarnji doznaje da su uhićenja vezana uz suđenje za ubojstvo Marija Boljata u Kaštelima. Kako N1 doznaje riječ o raskrinkavanju pritiska na svjedoke u postupku pokrenutom zbog krvavog obračuna u okolici Splita još sredinom 2020. godine.

M.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jakov Kitarović proslavio rođendan s poznatom Hrvaticom. Kolinde ni na vidiku

Jakov Kitarović proslavio je rođendan, a zabavne trenutke s proslave rođendana podijelila je uspješna hrvatska…

1 sat prije

Milanović: Kad je general Tus pozvao u obranu Vukovara, nisam se odazvao

Predsjednik Republike Zoran Milanović u govoru na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nuštar poručio je…

2 sata prije

Gordan Malić: Hrvoje Klasić pravda partizanska ubojstva romske djece i žena. Je li to blebetanje ili govor mržnje?

"Nije mi jasno zašto serija o jednoj političkoj stranci kreće na sredini priče. Volio bih…

6 sati prije