Kategorije Vijesti

Peternel optužio moćnog HDZ-ovca za raskol: “Više nisam član DP-a. To je banda!”

Širi dalje

Igor Peternel je u subotu je na N1 televiziji potvrdio da više nije član Domovinskog pokreta i poručio da je riječ o “primitivnoj bandi”, prenosi



Na izborima za vodstvo Domovinskog pokreta pobijedili su Ivan Penava i Stipo Mlinarić Ćipe, a Mario Radić i Peternel napustili izborni sabor stranke i optužili suparničku stranu za krađu izbora.

Radić i Peternel uz  još e druge političare, zatražili su tijekom dana brisanje iz članstva Domovinskog pokreta.

“Ne mogu biti član nečega što više ne postoji. Vidim da ljudi masovno izlaze, pozivam sve časne članove DP-a da jednostavno napuste stranku koja je postala podfrakcija Anušićeve frakcije HDZ-a”, rekao im je ponovivši navode o “bandi koja je otela stranku”.

Priznao je i da se sve dogodilo zahvaljujući lošem statutu.

“Ja sam neovisni saborski zastupnik, nisam član DP-a, ne priznajem ni da ta stranka postoji jer je nelegitimno preuzeta. Ja sam oporbeni zastupnik, ništa me više ne obvezuje”, objašnjava Peternel, dodajući da je s njim i Čabaj

i Biloglav, koji će mandat aktivirati čim mu to zakon dopusti.

I bez njih trojice većina postoji?

“Neka postoji, Plenković je više puta izjavio da mu 76 ne odgovara jer je tako teško vladati, gotovo je nemoguće organizirati glasanje. DP je izgubio zastupnike i obraz, pa ne vidim nikakav razlog da Pupovac i formalno postane član većine. On to želi, Plenković to želi, a Penavu i onako nitko ništa neće pitati”, rekao je.

Tvrdi da su otjerani osnivači stranke, a došli su “ovi sa strane, koji su došli iz HDZ-a, koji znaju sve prljave trikove, banda koja je oduzela stranku”. Statut je grozan, objašnjava, jer delegatski sustav za nove stranke ima određene prednosti.

“Kad se stranka pojavi, onda duboka država može izazivati razne probleme kod preuzimanja stranaka. Sad vidimo da mogu i ovako. Imamo problem s demokratizacijom društva, ali ovakve stvari se ne bi smjele događati. Ako se može ukrasti jedna stranka, ne znam što se sve još može dogodit.i”

Na pitanje misli li da je HDZ imao veze s današnjim događajima u Domovinskom pokretu, rekao je:

“Sasvim sigurno, jedna frakcija. Dabro i njegov kum Anušić su sigurno imali veze u ovoj priči. Nemam za to dokaze, ali sve govori tome u prilog”, izjavio je Peternel.

D.M. /Foto: Maxportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

45 minuta prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

2 sata prije