Kategorije Vijesti

Plenković o koncertu u Imotskom: “Drag mi je Thompson, ali to je nedopustivo”

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković oštro je osudio pjevanje ustaških pjesama koje se dogodilo na dan koncerta u Imotskom, ističući da takvo ponašanje nema nikakve veze s komemoriranjem poginulih pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu.



Na blagdan Velike Gospe, nakon hodočasničke mise u svetištu Majke Božje Trsatske, Plenković je novinarima izjavio da je potrebno napraviti jasnu razliku između samog koncerta i nedopustivih događaja na trgu.

– To je jako loše, to najoštrije osuđujem, to sam uvijek osuđivao. I radim distinkciju između koncerta. Meni su dragi Thompson, Mate Bulić i Dražen Zečić, ali ovo što se događalo na trgu je bilo nedopustivo, izjavio je Plenković.

Posebno je naglasio da događaji na trgu nemaju nikakve veze s komemoriranjem poginulih pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu.

– Ono što je bilo na trgu nema nikakve veze s komemoriranjem pogibije pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu. I to je ta razlika, pa to je iz aviona jasno, dodao je premijer.

Plenković je također istaknuo da će se poduzeti pravni koraci protiv odgovornih za ovaj incident.

– I zato tu slijede i prijave i očekujem kazne od strane sudova, rekao je Plenković, naglasivši da ovakvi ispadi zaslužuju osudu i odgovarajuće sankcije.

Premijer je podsjetio i na rad Vijeća za suočavanje s prošlošću, koje je sastavljeno od stručnjaka različitih ideoloških provenijencija i koje je, prema njegovim riječima, donijelo zaključke uzimajući u obzir sve realnosti. No, ponovio je da ono što se dogodilo u Imotskom nema nikakve veze s komemoracijom HOS-a i da takve pojave trebaju biti sankcionirane.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Nogometna legenda izazvala buru izjavom “Ja sam pravoslavac, ali nisam Srbin”

Predrag Pašić, nekad najbolji igrač bivše države, član generacije koja je 1979. godine osvojila zlato…

21 minuta prije

Stigle nove ankete: Bit će tijesna utrka, Harris i Trump izjednačeni u ključnoj državi

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris i bivši predsjednik Donald Trump i dalje su izjednačeni, sedam tjedana…

52 minute prije

Melania Trump o golim fotkama: “Ponosno stojim iza njih”

Melania Trump uskoro će objaviti memoare, u kojima će podijeliti osobne priče i obiteljske fotografije.…

2 sata prije