Kategorije Vijesti

Plenković se narugao Milanoviću: “Spasio je pet časnika da ne odu u Njemačku”

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković se obratio javnosti nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Uvodno je rekao kako su teme bile vanjska politika, ali hrvatsko gospodarstvo, odnosno inflacija koja se spustila na 1,63 posto.



“Mi smatramo da će BDP rasti 3,6 posto. Hrvatska danas ima najviše zaposlenih, a ministar turizma nas je izvijestio da je u prvoj polovici godine bilo više prihoda nego u prethodnoj godini”, rekao je. Pohvalio se kako je HDZ prema zadnjoj anketi na 30,3 posto podrške.

Na novinarsko pitanje o Milanovićevom uskraćivanju suglasnosti za sudjelovanje Oružanih snaga RH u NATO aktivnostima potpore Ukrajini, Plenković je uvodno rekao da je Milanović orkestrirao prosvjed umirovljenika, a da njegova Vlada svim snagama pomaže umirovljenicima.

“Kao što smo imali onaj cirkus njegova nedavanja suglasnosti na EU misiju potpore Ukrajini, tako ova aktivnost, koja je prihvaćena i usvojena na samitu NATO-a u Washingtonu, na kojem je Hrvatsku predstavljao Milanović, a nitko ne zna da je on tamo digao ruku protiv.

Što nije tada rekao ‘mi nećemo tu aktivnost’? Nisam ja bio tamo, nego on. Riječ je o politikanskom pristupu zlokobnog kršitelja Ustava koja minira međunarodnu poziciju Hrvatske. Nastavlja se to čudnovato koprcanje”, rekao je Plenković i dodao da je potpuna laž da bi Hrvatska time poslala vojsku u Ukrajinu, već da je riječ o pet hrvatskih časnika koji bi bili stacionirani u Njemačkoj.

“Milanović je spasio pet časnika da ne odu u Njemačku. To je naslov”, dodao je

Na pitanje koji su daljnji koraci i očekuje li da će Sabor pokušati dvotrećinskom većinom u Saboru nadglasati Milanovića, kako bi se odluka o sudjelovanju u toj aktivnosti ipak donijela, Plenković je rekao da će vidjeti s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem što će dalje.

Koalicija s Kajtazijem

Upitan je i o budućnosti koalicije s Veljkom Kajtazijem nakon što ga je romska udruga Kali Sara optužila za fizički napad na predsjednicu udruge Suzanu Krčmar.

Rekao je da se nakratko sastao s Veljkom Kajtazijem, koji mu je rekao da nije bilo nikakvog sukoba sa Suzanom Krčmar:

“On tvrdi da nije bilo nikakvog fizičkog sukoba nego da je bila žustrija svađa koja se dogodila prije 2-3 mjeseca. To je sve što mogu reći, u ovom trenutku nije upitna koalicija s njim”, rekao je.

“Svi koji trebaju dat će svoje iskaze DORH-u, a ja sam ga zamolio da to što je rekao meni, kaže i ostalim partnerima u koaliciji, što je on učinio javno, na sastanku koalicije”, rekao je Plenković.

D.M. /Foto: Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Damir Škaro

Nakon što se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne zbog silovanja, policija…

9 sati prije

Mladić iz BiH pimplao loptu pet sati bez pauze, sve prenosio uživo na TikToku

Tijekom prijenosa Dragan je napravio samo nekoliko kratkih pauza da pročita komentare svojih pratitelja, ali…

12 sati prije

Dina Vasić: Ovo je sramotno i opasno za Zagreb. Psiholog je došao na čelo Holdinga

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Dina Vasić održala je konferenciju za novinare na kojoj je glavna tema…

12 sati prije