Kategorije Vijesti

Ravnatelj podnio ostavku, nema nastave za 1000 djece zbog jednog problematičnog

Širi dalje

Počinje novi bojkot nastave u zagrebačkoj školi zbog problematičnog učenika. Ravnatelj je podnuo ostavku, a odlukom vijeća roditelja na nastavu neće doći više od 1000 učenika. Revoltirani su jer je time prekršen dogovor, a obećano im je da se učenik neće vratiti do nove godine.



U školu se u ponedjeljak nenajavljeno vratio učenik problematičnog ponašanja, pa danas više od 1000 učenika ni u matičnoj ni u područnoj školi neće doći na nastavu odlukom Vijeća roditelja, javlja HRT.  Tvrde da to nije dogovor na koji su pristali nakon sastanka kod pravobraniteljice.

Dječaka su dočekali socijalni pedagog i asistent koji su ga uveli na nastavu, a ostala su djeca iz razreda nakon toga napustila školu

Ravnatelj je jučer podnio ostavku  “zbog sustavnoga pritiska koji se u posljednje vrijeme vrši na cijelu školu”. Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške ravnatelju te djeci i roditeljima da se od utorka neće održavati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi. Sva djeca koja dođu u školu bit će zbrinuta, poruka je Učiteljskog vijeća škole.

Učiteljsko vijeće smatra da ih se omalovažava te da im se nigdje, ni u jednom postupku, ne daje pravo iznijeti svoje mišljenje, objavili su roditelji okupljeni u Vijeće roditelja.

Njihov se odvjetnik ponovno sastao s pravobraniteljicom te se traži novo rješenje. U suprotnom, kažu roditelji, bojkot se nastavlja.

“Danas sam održao jedan konstruktivan sastanak u uredu pravobraniteljice, tamo sam zajamčio da ćemo se mi kao odvjetnici i dalje držati povjerljivosti. Zamolio sam je da intervenira gdje god može vezano uz poštovanje tih mjera. Nadamo se da će se nastaviti pridržavanje tih mjera, kakvo je bilo do sada”, rekao je Klaudio Čurin, odvjetnik grupe roditelja, za HRT.

“Dio sudionika sastanka odstupio je od onoga što je dogovoreno na sastanku, odnosno ne pridržavaju se dogovora. S obzirom na to, roditelji djece osjećaju se izigrano i razočarano, smatraju da je dio tih mjera poduzet, dio tih izjava dan isključivo kako bi tadašnja eskalirana situacija završila, a da je moguće bilo nekakvih figa u džepu”, kazao je Čurin.

Učenici pet dana bojkotirali nastavu

Prije dva tjedna učenici četvrtog razreda ove zagrebačke osnovne škole vratili su se na nastavu, nakon što su je pet dana bojkotirali zbog problematičnog đaka koji je u njihov razred premješten iz druge škole zbog neprimjerenog ponašanja.

“Roditelji su dobili jamstva”, izjavio je tada odvjetnik skupine roditelja Čurin, koji nije iznio detalje dogovora, ali je rekao da su na sastanku dana jamstva roditeljima da će “sve institucije obaviti sve što im je u nadležnosti da se osigura sigurnost njihove djece na nastavi”.

Pravobraniteljica za djecu jučer je zatražila izvješće svih uključenih u postupak kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za kršenje sporazuma. Roditelji za danas najavljuje mirni prosjed u 18 sati ispred škole.

“S jedne strane imamo roditelje iz ovog razreda koji pozivaju sve ostale roditelje iz škole da se okupe na mirnom prosvjedu kako bi dali podršku i učiteljima koji su ovoga puta odlučili biti uz njih, ali i kako bi još jednom svi zajedno apelirali i ukazali i potaknuli institucije na djelovanje.

Jer pitaju se je li moguće da postoji neki službeni nalog, papir, potpis da se to dijete vrati u školu, a da oni zato ne znaju, iako im je rečeno da će njihova djeca biti na sigurnom ili se sve dogodilo bez nekakvih službenih kanala, a to je opet nešto što žele znati”, izvjestio je  HRT.

“Mi imamo svoj uvjet. Mi tražimo sigurnost našeg djeteta, sve naše djece. U tom lancu je netko zakazao. Tko je zakazao mi ne možemo znati. Neka svi razmišljaju tko je zakazao. Mi želimo pisanu odgovornost osobe koja vraća to dijete u školu jer svi se izmiču. Izmiče se Grad, Ministarstvo, Agencija za obrazovanje, Centar za socijalnu skrbu.

Mi zapravo nismo sigurni koliko se ta loptica odgovornosti između njih prebacuje. Nama se postavlja pitanje jesmo li mi za smjene. Mi nismo politička organizacija” rekao je jedan od roditelja.

M.M. /Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Gordan Malić: U Hrvatskoj se stvara klima Croexita, Milanović kolaborira s Putinom

Ako pobjedi na izborima, uvjeren sam, bit će idući premijer. 20 godina Milanovića ne bi…

32 sekunde prije

Sabor zapljeskao Anušiću: “Sjetite se što je ovaj dio sabornice radio 90-tih”

Uoči saborske rasprave, u ponedjeljak je Odbor za obranu upućivanje hrvatskih vojnika u NATO misiju…

24 minute prije

Zbilja je bolesna. Vedrana Rudan podržala jednog predsjedničkog kandidata!

Vedrana Rudan na svom je blogu žestoko kritizirala politiku premijera Andreja Plenkovića prema Ukrajini, a…

2 sata prije