Kategorije Vijesti

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

Širi dalje

Beogradsko narodno pozorište je 16. rujna, u sklopu 6. Sarajevo Festa, u Narodnom pozorištu Sarajevo izvelo predstavu “Tiho, tiše” koja govori o vršnjačkom nasilju. Nakon izvedbe organiziran je razgovori s gledateljima, a izjava mladića iz publike šokirala je sve prisutne.



“Molim vas, želim nešto reći”, započeo je mlađi muškarac,  piše Raport.ba i potpom ispričao da je  bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac. Na pitanje o komu se riječ, mladić je odgovorio – Moamer Kasumović (43) gledateljima je najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’.

Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom pozorištu kazao da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da je donesena sudska presuda. Nakon te informacije spomenuti medij iz BiH pokušavao je potvrditi priču pa su kontaktirali tamošnji Općinski i Kantonalni sud, ali nisu im mogli pružiti relevantne informacije.

Obratili su se Tužiteljstvu Kantona Sarajevo iz kojeg su im potvrdili da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog kaznenog djela bludne radnje.

“Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravomoćno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, rečeno im je.

Raport je neslužbeno doznao još jednu šokantnu informaciju – da je Kasumović kaznu zatvora od godinu dana otkupio!

Otkup kazne u BiH

Prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine, član 42a stav 2, sve kazne od ispod godine dana mogu se platiti. Jedan dan zatvorske kazne je 100 maraka pa se dolazi do podatka kako je glumac svoju slobodu platio otprilike 36.500 maraka, što je oko 18.200 eura. Kazna se, po tom zakonu, mora uplatiti u cijelosti u roku od 30 dana. Inače se ide u zatvor.

Kaznu do godinu dana zatvora mogu otkupiti čak i osuđeni za ratni zločin, a jedni izuzetak su osobe osuđene za terorizam i djela povezana s terorizmom.

Nestao s društvenih mreža 

Pravomoćna presuda donesena je 2021., a otada se Moamera Kasumović rijetko moglo vidjeti u Sarajevu u kojem je živio od svoje 15. godine, završio Akademiju scenskih umjetnosti i kasnije radio.

Nestao je i s društvenih mreža, a oglasio se tek u veljači 2021. objavivši fotografiju kolega Mustafe Nadarevića i Senada Bašića. Iduću je objavio tek u listopadu 2022. U međuvremenu je boravio na sjeveroistoku Crne Gore, u Bijelom polju, gdje je od oca naslijedio imanje.

Kasumovića ni u medijima nije bilo nekoliko godina, a posljednji videointervju dao je za državnu televiziju Crne Gore u kulinarskoj emisiji ‘Naša baština’, kada je pripremao tradicionalno jelo poparu, starinsko jelo od suhog kruha. Tom prilikom Moamer je rekao da mu je drago što svojim poslom može razveseliti ljude i da mu puno znači kada mu ljudi kažu da ih je serija nasmijala.

Megy M. /Foto: Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Omiljeni glumac osuđen zbog silovanja dječaka. Kaznu je otkupio za 18.200 eura

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno…

8 minuta prije

Međugorje 1981.: “Djeca su gledala u Gospu, nisu ni trepnula…”

Prvi put 24. lipnja 1981. godine šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković,…

1 sat prije

Nogometna legenda izazvala buru izjavom “Ja sam pravoslavac, ali nisam Srbin”

Predrag Pašić, nekad najbolji igrač bivše države, član generacije koja je 1979. godine osvojila zlato…

2 sata prije