Kategorije Vijesti

Teška prometna na A6. Poginule dvije osobe, kombi vozio u kontra smjeru

Širi dalje

Dvije osobe su poginule, a nekoliko je ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.



Za sav promet zatvorena je dionica između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, a promet je preusmjeren na obilazni pravac, piše Novi list koji objavio fotografije s mjesta nesreće.

Nesreća se dogodila pola kilometra iza tunela Javorova kosa, između Delnica i Josipdola, a nesreću je prouzročio vozač kombija vozio u suprotnom smjeru.

U desnoj traci tog tunela iz smjera Rijeke prema Zagreb traju radovi pa je promet već nekoliko dana preusmjeren na drugu cijev tunela kroz koju se vozi dvosmjerno te je nužan dodatni oprez.

Oko kilometar nakon izlaska iz te druge cijevi tunela promet se iz dvosmjernog opet vraća u traku prema Zagrebu, a signalizacija koja na to upućuje vrlo je kvalitetna i uočljiva.

Nažalost, to očigledno nije bilo dovoljno vozaču kombija (navodno moldavskih registracija) koji je  zanemario znakove i nastavio voziti u suprotnom smjeru!

Koji trenutak kasnije došlo je do strahovitog sudara sa automobilom zagrebačkih (?) registracija koji je   u svojoj traci vozio prema Rijeci.

 

Scene na poprištu nesreće bile su zasta strašne. Potpuno uništeni automobili, razbacane stvari iz auta i šokirani preživjeli stvorili su mučan i težak dojam.

Djelatnici Policijske postaje Delnice i Hrvatskih cesta vrlo brzo su reagirali te uz pomoć kolega iz Vrbovskog blokirali promet iz smjera Zgreba, a onaj iz smjera Rijeke dodatno kontrolirali i usporili.

Na mjesto tragedije brzo su stigli i vatrogasci, kao i nadležne službe iz Rijeke koje će provesti detaljnu istragu nakon koje će se točno znati uzroci sudara, sudionici i tragične posljedice.

Hrvatske autoceste poslale su priopćenje:

“U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros iza 8 sati na autocesti A6 između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, smrtno su stradale dvije osobe. Uprava i radnici Hrvatskih autocesta ovim putem izražavaju duboku sućut.

Za sav promet zatvorena je dionica između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, a promet je preusmjeren na obilazni pravac.

Sve žurne službe su na lokaciji čineći sve da se promet ponovo uspostavi.

Nažalost, zbog čestih prometnih nesreća ponovo apeliramo na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti kako bi sigurno stigli do svoje destinacije”, priopćili su iz HAC-a.

D.M. /Foto: M. Krmpotić/ Novilist 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jandroković: Milanovića i oporbe je strah istine, zato ne žele da Kundid dođe u Sabor

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u srijedu da je strah od istine razlog…

38 sekundi prije

Jandroković: Zabranom dolaska generalu Kundidu u Sabor Milanović je napravo veliki skadal

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković gostovao je u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga". Govorio je…

28 minuta prije

Novinar ulovio Bauka u raskoraku: “Pokažite mi kad je Milanović to rekao”

Gostujući na N1 Arsen Bauk se našao se u nezgodnoj situaciji. Bauk je tvrdio da…

44 minute prije