Kategorije Vijesti

Tomislav Jonjić: Zašto Plenković ne traži opoziv Zorana Milanovića?

Širi dalje

“Optužbe na račun predsjednika su ozbiljne, zašto Plenković ne traži Milanovićev opoziv”,  pita se u obavina društvenim mrežama predsjednički kandidat Tomislav Jonjić.



“Nakon što ga je ministar Butković proljetos optužio da je pozvao predsjednika jedne strane vlade (Orbana?) ili šefa jedne strane države (Vučića) da se umiješaju u formiranje hrvatske vlade, ja sam u više navrata optužio Zorana Milanovića za kvislinško djelovanje. Odšutio je on, a odšutjela je i Plenkovićeva vlada.

Sad je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman optužio Milanovića da od Rusije prima novac i za predsjedničku kampanju. To je ozbiljna optužba koja dolazi iz ozbiljna, informirana izvora. Što se onda čeka?

Postupak utvrđivanja odgovornosti predsjednika Republike propisan je člankom 105. Ustava. Pokreće ga Sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika, a o zahtjevu u roku od 30 dana

odlučuje Ustavni sud dvotrećinskom većinom svih sudaca.

Zašto Andrej Plenković ne pokrene taj postupak, ako mu je doista do smjene Zorana Milanovića? Zašto ne da hrvatskoj javnosti prigodu da vidi, koje bi tzv. desne stranke u Hrvatskome saboru glasovale za taj opoziv (jer su mnogi zaboravili, tko je s tzv. desnice prije šest mjeseci bio spreman pregovarati s Milanovićem te poduprijeti formiranje tzv. lijeve vlade)? Jesmo li svi slijepi i glupi, ili se samo pravimo slijepima i glupima?!?

A incident ima i drugu dimenziju. Veleučeni Dragan Primorac odmah je pokazao koliko je dorastao položaju na koji aspirira, pa je priklopio Grlićevoj tvrdnji, ustvrdivši da se stvar istražuje i da se protiv Milanovića „prikupljaju dokazi“. Ubrzo je i njega i Grlića demantirao ministar unutarnjih poslova Božinović, tvrdeći kako ipak nema dokaza da Milanović prima novac od Moskve.

Ima li ikoga u ovoj državi tko će se upitati: otkud Draganu Primorcu podatak da se stvar istražuje i da se prikupljaju dokazi? Ima li on neke povlaštene informacije koje su drugim predsjedničkim kandidatima uskraćene? Ako ima, temeljem kojeg zakona ima, a ako nema – demonstrira li time svoju bistrinu i prave dimenzije svoje tobožnje nadmoći?

To je, dakle, struktura koja upravlja današnjom Hrvatskom, i koja bi njome htjela upravljati i ubuduće! Na svima nama je odgovornost da se tomu stane na rep!

M.M. /Foto: Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zastava na meču Hrvatska – Grčka izazvala salve smijeha: ‘To su namjerno napravili’

Hrvatska U-21 reprezentacija je u Koprivnici u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila Grčku…

2 sata prije

Tekst o povratnici iz Irske koji ministar demografije mora pročitati. “Na šalteru su mi se smijali”

Mlada žena koja se nedavno iz Irske vratila u Hrvatsku ispričala je za Novu tv svoje,…

2 sata prije

Mojmira pitala Bulja: “Što da Vam sin dođe i kaže da je gej?”

Miro Bulj gostovao je u RTL Direktu kod voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. "Ja nisam…

3 sata prije