Kategorije Vijesti

Uhićen Srbin koji je napao Hrvate kod Karlovca. ‘Žena je pukom srećom preživjela’

Širi dalje

Pijani Srbin (44), uz prijetnje da će pobiti sve Hrvate, autom se zaletio na sudionike biciklijade “Putevima 110. brigade” iz Karlovca. Ženu je pregazio i vukao cestom. Teško ozlijeđena žena je helikopterom prevezena u Zagreb. Napad se dogodio kod Caffe bara Biljeg u Vojišnici gdje su biciklisti stali na okrijepu.



Iz PU karlovačke su priopćili  kako je jučer brzom reakcijom policijskih službenika na adresi prebivališta pronađen i uhićen 44-godišnjak.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 222. Kaznenog zakona Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela iz čl. 215. Kaznenog zakona Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom osumnjičeni muškarac će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.”

Nakon što je reagirala Karlovačka županija i Grad Karlovac, oglasio se i lokalni HDZ osudivši stravičan događaj:

“Najoštrije osuđujemo etnički motiviran napad na sudionicu biciklijade u organizaciji Udruge 110. br ZNG/RH u suradnji s BK „Pedala laganini“, koji se dogodio u Vojniću. Ovaj skandalozan vandalski čin napad je na temelje društvenih vrijednosti svih Hrvata, a pogotovo na uspomenu na hrvatske branitelje koji su svoj život dali za slobodu Domovine.

Upravo ta sloboda, biti Hrvaticom u Vojniću, uskraćena je unesrećenoj sudionici jučerašnje biciklijade, koja je pukom srećom preživjela.

ŽO HDZ-a Karlovačke županije odlučno stoji iza hrvatskih branitelja koji su svojom žrtvom i doprinosom utemeljili slobodnu i neovisnu Hrvatsku te vjerujemo da će nadležne institucije odraditi svoj dio posla”, navode predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Karlovačke županije Tihomir Mamić i predsjednik OO HDZ-a Vojnić Drago Tokić.

Po neslužbenim informacijama od ponedjeljka ujutro ozlijeđena žena je Kristina Cerin iz Zagreba.  Ona je helikopterom prebačena u KBC Dubrava, gdje joj je ustanovljena fraktura bedrene kosti i višestrukrane po tijelu.

M. Marković/Foto: Igor Giga Marić/trend.com.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Damir Škaro

Nakon što se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne zbog silovanja, policija…

5 sati prije

Mladić iz BiH pimplao loptu pet sati bez pauze, sve prenosio uživo na TikToku

Tijekom prijenosa Dragan je napravio samo nekoliko kratkih pauza da pročita komentare svojih pratitelja, ali…

9 sati prije

Dina Vasić: Ovo je sramotno i opasno za Zagreb. Psiholog je došao na čelo Holdinga

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Dina Vasić održala je konferenciju za novinare na kojoj je glavna tema…

9 sati prije