Kategorije Vijesti

Uhićena poznata osječka direktorica Sanda Bajtl

Širi dalje

Treća uhićena osoba u jutrošnjoj akcije policije i USKOK-a je Sanda Bajtl, direktorica tvrtke Structivo d.o.o. iz Osijeka



Glavna meta ove USKOK-ove akcije je Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, a osim njega uhićen je Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa i bliski rođak Josipa Škorića.

USKOK je jutros objavio da provodi akciju u tri hrvatska grada te da su u tijeku uhićenja. Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi PNUSKOK.

“Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.  USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, navodi se u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje da je predmet istrage  postavljanje rasvjete na Pelješkom mostu te radovi na osječkoj obilaznici.

Lokalni mediji prenose da je Sanda Bajtl uhićena zbog sumnje na koruptivne poslove vezane uz osječku obilaznicu, između ostaloga postavljanje i održavanje bukobrana na toj cesti.

Tko je Sanda Bajtl?

U službenoj biografiji piše da ima 20 godina iskustva u građevinarstvu kao voditelj, poduzetnik i vlasnik građevinske tvrtke. Sanda Bajtl  2008.  godine proglašena za najboljeg mladog menadže godine, priznanje koje dodjeljuje CROMA – Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika

Tad je vodila tvrtku  Werkos d.o.o. iz rodnog Osijeka u kojoj se po završetku studija zaposlila kao voditeljica projekata. U to je doba Werkos bila relativno mala tvrtka, ali ujedno i vrlo poticajna sredina s inovativnim programom koji se temeljio na izradi ekološki prihvatljivih projektnih rješenja s primjenom geosintetika i drugih materijala te njihovom distribucijom.

Nakon studija usavršavala se za dobivanje PMP certifikata od Project Management Instituta (PMI), čiji je član.

Sanda Bajtl idejni je tvorac projektnog rješenja izgradnje umjetnog slanog jezera Pinga u Tuzli, BiH, kojim je omogućena izgradnja umjetnog jezera na terenu na kojem je gradnja gotovo nemoguća, budući da teren tone 1 metar godišnje. Na jezeru koje je danas popularno kupalište i rekreacijska zona, Werkos je sudjelovao i u izvođenju specijalističkih radova u kasnijoj fazi izgradnje.

Na projektu izgradnje vjetrozaštite kolnika na dionici Sveti Rok – Maslenica, gđa Bajtl sudjeluje kao suradnik projektantima iz IGH-a i Brodarskog instituta u fazi projektiranja, a potom kao direktorica inženjeringa koordinira izvedbu radova i sudjeluje u analizi rezultata.

S obzirom da su ekološki prihvatljiva rješenja glavna odrednica poslovanja, Sanda Bajtl radi na uvođenju novih materijala i tehnologija za zaštitu od buke, zaštitu tla i voda, poglavito na odlagalištima otpada. Zahvaljujući djelovanju i doprinosu u ovom području, angažirana je kao stručni konzultant Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na odlagalištu otpada Baćanska u Davoru, sada se po prvi put u Hrvatskoj izvode radovi s primjenom polielektrolitskog gela, koji je revolucionarno rješenje u brtvenim slojevima u svijetu. Na uvođenju ovog materijala u uporabu u Hrvatskoj Sanda Bajtl i njezin tim rade već godinama a njegova primjena planira se na svim područjima s nedostatkom visokokvalitetne gline kao i na svim deponijama azbestnog otpada.

Na službenim strancima tvrtke Structivo, u kojoj je izvršna direktorica,  piše da  ima 20 godina iskustva u građevinarstvu kao voditelj, poduzetnik i vlasnik građevinske tvrtke

Firma Structivo je stvorena u cilju pružanja upravo takve perspektive u vođenju projekata, rješavanja kompleksnih problema i situacija na projektima u graditeljstvu, pružanja konzultantskih usluga i generalno, u cilju osiguranja uspjeha projekata.

Veliko iskustvo na infrastrukturnim projektima i poslovanju u građevinskom sektoru na tržištima jugoistočne Europe, suradnja s velikim međunarodnim izvođačkim firmama, investitorima, projektantima i nadzorima u različitim područjima građevinarstva i zaštite okoliša, kombinirano s projektnim upravljanjem na preko 500 različitih projekata, čine temelje na kojim stoji Structivo.

Svojim klijentima pružamo savjetodavnu i tehničku podršku u pogledu pripreme, planiranja, izvedbe, praćenja i kontrole te projekata, u pogledu isplativosti, racionalizacije, organizacije, upravljanja rizicima i završetka projekata u roku i zahtijevanoj kvaliteti. Pri tome koristimo široku mrežu naših suradnika, partnera i ostalih iz stručnih krugova u Republici Hrvatskoj i cijeloj regiji

Sand Bajtl je 2008. godine proglašena za najboljeg mladog menadžer godine koje dodjeljuje CROMA – Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika, a tu  ustanovu pratio je glas da se nagrade uglavnom kupuju pa su brojni uspješni menadžeri odbijali sudjelovati u njihovim aktivnostima


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

“HPB Bankomat” (32): Još jedan svjedok po modelu Sani Ljubčić – “pusti nek traje”

Maxportal objavljuje video zapis svjedočenja Martine Horvat Škropec u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, a koja…

3 sata prije

Vučić presjekao: Tito ostaje u Beogradu, ne damo ga Hrvatima

"Grobnica Josipa Broza Tita neće biti izmještena iz Kuće cvijeća u Beogradu jer je Tito…

6 sati prije

Beč ima sustav obrane od poplave kakva se dogodi jednom u 5.000 godina

Teške poplave su pogodile više europskih zemalja ovoga tjedna, a unatoč visokom vodostaju Dunava, austrijski…

6 sati prije