Kategorije Vijesti

Velika tvrtka iz SAD-a povukla reklame zbog ismijavanja kršćana u Parizu

Širi dalje

C Spire, telekomunikacijska i tehnološka tvrtka sa sjedištem u Mississipiju u SAD-u objavila je na X da je povukla sve svoje reklame s Olimpijskih igara zbog ismijavanja kršćana na otvaranju Olimpijade u Parizu.  C spire ima oko 5.000 zaposlenih i godišnji prihod oko 750 milijuna USD 



“Bili smo šokirani ismijavanjem posljednje večere tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu”, objavila je tvrtka. “C Spire povlači oglašavanje s Olimpijskih igara.”

Guverner Mississippija Tate Reeves javno je podržao odluku C Spirea. “Ponosan sam što vidim kako privatni sektor u Mississippiju stupa u korak. Bog se neće izrugivati. C Spire je povukao zdravorazumsku, primjerenu liniju”, rekao je.

Jedan je korisnik objavio na X da je ceremonija otvaranja “sranje i bila je ispunjena bogohuljenjem”.

“Postoji više od dvije  milijarde kršćana diljem svijeta i mnogi vole gledati utakmice”, napisao je korisnik. “Zašto bi se isko sprda s tim?”

Ceremonija otvaranja Olimpjskih igara u Parizu 2024. u petak imala je okus francuske kulture i bogohulne umjetnosti, što je dovelo do uvrijeđenosti kršćana diljem svijeta.

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu u nedjelju su se ispričali katolicima i ostalim kršćanima koje je naljutilo kičasti prizor na svečanosti otvaranja, parodija “Posljednje večere”, slike slavnog renesansnog umjetnika Leonarda Da Vincija.

Performans u kojem su sudjelovale članice skupine “Drag Race France“, transrodni model i goli pjevač u ulozi starogrčkog boga vina Dioniza sličio je biblijskoj sceni Isusa Krista i njegovih apostola koji dijele posljednju večeru prije raspeća.

“Jasno je da nije bilo nikakve namjere pokazati nepoštovanje prema bilo kojoj vjerskoj skupini. Svečanost otvorenja je bila zamišljenja kao slavlje tolerancije u zajednici. Vjerujemo da smo tu ambiciju ostvarili. Ako su se neki ljudi uvrijedili, jako nam je žao”, rekla je Anne Descamps, glasnogovonica Olimpijskih igara.

Thomas Jolly, umjetnički direktor ceremonije otvaranja, tvrdi kako mu nije bila namjere uvrijediti kršćane.

“Naša je ideja bila uključivanje”, rekao je Jolly tijekom brifinga za medije Međunarodnog olimpijskog odbora.

“Naravno, kad želimo sve uključiti, a ne isključiti nikoga, postavljaju se pitanja. Naša tema nije bila subverzivnost. Nikada nismo htjeli biti subverzivni. Htjeli smo govoriti o različitosti. Raznolikost znači biti zajedno.”

M. Marković/Foto: Press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

1 sat prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

3 sata prije