Prve radionice za goste s invaliditetom i djelatnike ugostiteljske struke najavljene su za rujan ove godine, a za djelatnike ugostiteljske struke i turiste su besplatne
Piše Petar Kolovrat
Udruga U.N.U.O. započela je polovicom 2014.godine realizaciju novog projekta-osnivanje Centaraza unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom. Riječ je o jedinstvenom projektu unapređenja gastonomske i turističke ponude Zagreba i Hrvatske, koji upotpunjavanjem gastro i turističke ponude predstavlja novinu i u europskom kontekstu. On je jedinstven u europskim okvirima, a njegovu su realizaciju verificiralo i podržalo Ministarstvo turizma.
Prema riječima Vedrana Habela, predsjednika Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja i idejnog pokretača Projekta, osnovni zadatak budućeg Centra će biti edukacija djelatnika u ugostiteljsko djelatnosti za pravilan pristup gostima s invaliditetom. Uz to, Habelov tim, okupljen u udruzi profesionalaca s područja edukacije osoba s invaliditetom organizira i eno-gastro radionice za turiste uz prilagodbu uvjeta za turiste s invaliditetom.
“Dakako, to su prigode za prezentaciju hrvatskih proizvoda i nacionalne kuhinje”, pojašnjava Habel i dodaje: “U Projektu ćemo realizirati dvije vrste aktivnosti. Prvo, tu su radionice unapređivanja ugostiteljsko-turističkih usluga za goste s invaliditetom, te radionice namijenjene poslodavcima i djelatnicima ugostiteljske struke. Kroz interaktivne radionice na kojima će sudjelovati osobe s različitim vrstama invaliditeta, provesti će se edukacija o pravilnom ophođenju prema gostu s invaliditetom. Drugo značajno područje u realizaciji našega Projekta su eno-gastro promotivna druženja koja potiču uključivanje turista s invaliditetom.”
Nadalje, najavljuju da će organizirati mini školu kuhanja hrvatskog menua i izrade hrvatskog suvenira, uz druženje i razmjenu iskustava za 10-12 turista po grupi, odnosno prigodom jednog događaja. Događanja počinju u rujnu 2014. godine i održavati će se jednom tjedno u za to prikladno uređenom prostoru u Zagrebu, na lokaciji u samom središtu grada – Nova Ves 10. To je osobito pogodno za turiste s invaliditetom kojima je posjet gradskom središtu Zagreba ionako nezaobilazan. Prostor je arhitektonski i funkcionalno u uređenju interijera prilagođen profilu turista-gostiju, a vrijeme trajanja jedne prezentacije/radionice/eventa je četiri sata. Turisti posebnog profila na taj će način će imati jedinstveno iskustvo doživljaja i upoznavanja posebnosti zagrebačke i nacionalne kuhinje Hrvatske.
Prve radionice za goste s invaliditetom i djelatnike ugostiteljske struke najavljene su za rujan ove godine. Projekt sufinancira Ministarstvo turizma, te su opisane radionice za djelatnike ugostiteljske struke i turiste besplatne. Prijave za radionice biti će putem internet stanica udruge www.unuo.hr, na kojima možete pratiti događanja u ovom zanimljivom projektu.
Podravkin logističko-distributivni centar u Koprivnici, vrijedan 48 milijuna eura, koji se prostire na 26.000 četvornih…
Na dan kada je vlada službeno odredila datum predsjedničkih izbora, rezultati HRejtinga na HRT-u pokazuju…
EPPO je od slučaja Beroš htio napraviti „TOPOVSKI UDAR“ na Turudića i Plenkovića (više…)
Komentiraj