Žena veleposlanika Hide Biševića bavi se vradžbinama i to masno naplaćuje

20 rujna, 2024 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hidajet (Hido) Biščević, rođen u Sarajevu 1951. godine, bivši novinar u diplomatskoj karijeri bio je veleposlanik Hrvatske u Rusiji, Turskoj i Srbiji. Autor je više knjiga na temu Bliskog istoga, a javnost je poznatija  “Diplomacija za stolom” u kojoj je iznio desetke anegdotalnih sjećanja sa službenih susreta s vodećim političarima koje prate izvorni recepti jela posluženih na svečanim večerama.



Kao nekadašnji glavni urednik Vjesnika 1992. godine ulazi u Ministarstvo vanjskih poslova kao savjetnik ministra (Zvonimir Šeparović pa Zdenko Škrabalo).  Godinu dana poslije preuzima položaj hrvatskog veleposlanika u Turskoj, kao prvi u povijesti odnosa dviju zemalja. Uoči operacije “Oluja” vraća se u Hrvatsku, kao pomoćnik ministra vanjskih poslova.

Od 1997. do 2002. godine veleposlanik je Hrvatske u Moskvi, a od 2020. godine u Srbiji. Kao šef diplomatske misije u Beogradu nije se proslavio, zamjera mu medijska šutnja pa su se srpski mediji posprdno pisali kako je jedinu izjavu dao kada je izbio požar u njegovoj beogradskoj rezidenciji.

Jedini intervju, u veljači 2022., dao je beogradskom tabloidu Kurir te za „Diplomacy and Commerce“ u kojem je agresiju na Hrvatsku nazvao “građanskim ratom”

Zamjera mu se izostanak suradnje s Hrvatima u Srbiji, posebno s bivšim zastupnikom u Skupštini Srbiji, a danas ministrom srpske vlade Tomislavom Žigmanovim s kojim kima napete odnose. Žigmanov ga je kritizirao da “radi protiv interesa hrvatske zajednice u Srbiji” te da komunicira s osobama “koje aktivno djeluju na destabilizaciji i razaranju hrvatske zajednice” (čitaj srpskim agentima).

Milanović: Čiju politiku on vodi?

Iz istog razloga oporbene stranke u Hrvatskoj (Most, Suverenisti) nekoliko puta su tražile njegovu smjenu uz dodatak da je “slabo reagirao na uvođenje bunjevačkog jezika, nije reagirao na prijetnje smrću Hrvatima u Vojvodini te na incident skidanja hrvatske zastave u Srbiji”.

Biščevića je javno kritizirao i predsjednik Zoran Milanović izjavom “Ja ne znam čiju politiku on tamo vodi. Ne znam je li ovo sve što se piše istina, i da bih to saznao morat ću ga pozvat na konzultacije, jer ne mogu iz bilježaka sve saznati. Tu netko ne govori istinu”, kazao je Milanović u travnju 2021. godine.

Skandal je izbio i nakon njegovog intervjua srbijanskom izdanju međunarodnog časopisa za diplomaciju „Diplomacy and Commerce“, u kome je agresiju na Hrvatsku kvalificirao kao građanski rat (“civil war”). Uredništvo mu se poslije ispričalo da su ga krivo citirali.

Tuđmanu zabio nož u leđa

Od 1990. do 1992. bio je glavni urednik Vjesnika te blizak prvom hrvatskog predsjedniku Franji Tuđman. Iz tog vremena je ostala i anegdota kada ga je Tuđman pitao je li musliman s malim ili velikim M, a Biščević je navodno odgovorio da je musliman s velikim H.

Kao glavni urednik Vjesnika, pa čak i miljenik Franje Tuđmana, početkom 90-ih godina igrao je dvostruku igru i pod pseudonimom pisao tekstove u Feral Tribuneu u kojima je ismijavao Tuđmana i HDZ. HDZ-ovci iz tog vremena silno su ljuti na Biščevića tvrdeći da je Tuđmanu zabijao nož u leđa.

Supruga je “Astralna vračara” 

I dok veleposlanik Biščević šuti i bježi od medija kao vrag od tamjana ( što je razočaravajuće za bivšeg novinara), posljednjih dana predmet interesa medija postala je njegova supruga Mirjana Jana Biščević koja “komunicira s anđelima”.

Gospođa Biščević ima internetsku stranicu na kojoj navodi da pruža usluge od “svjetlosne kozmetologije” preko “astralnog vrača” a sve tretmane uredno naplaćuje kao “životna i zdravstvena trenerica”.

Detaljni podaci o uslugama( i cijenama) koje pruža gospođa Biščević dostupni su na internetskoj stranici duhovnicoaching.com. ( Stranica je trenutno zaključno i može joj se pristupiti samo uz šifru).  Dio ponude nalazi se i na Instagramu ljubicastanina.

Mirjana svoje usluge prezentira prilično javno, o njima je govorila i za medije u intervjuu u srpskim medijima. Posebni tretmani koji se mogu ostvariti uz vještine Mirjane Biščević, su “vrata tirkiznog anđela”, tretman koji se za 20 eura može dobiti kod gospođe Mirjane, a može i na daljinu.

“Osigurat će vam neprekidnu zaštitu te vam pružiti posebnu podršku na svim poljima života. Posebno vodi brigu o vašem organizmu na svim nivoima, pa tako i sustav čakri posebno njeguje. Čakre lagano pročišćava, jača i iscjeljuje. Otvara jasnoviđenje, jasnoslušanje i jasnoznanje. Podržava vašu čvrstu vezu s Majčicom Zemljom. Štiti od prirodnih katastrofa.

U radu s energijom osjetit ćete tok energije sličan tirkiznim oblacima, a punjenje energijom vrlo je mekano. Osjetit ćete kao da ste obavijeni tom tirkiznom energijom”, piše na stranicama iscjeliteljice. Uz taj tretman dobiva se i anđeoski eliksir”, informira svoje klijete gospođa Biščević i objašnjava što je Anđeoski eliksir.

“Anđeoski eliksir energetski je programirana kvantna supstanca s visokim sadržajem koncentrirane svjetlosne energije na bazi vode. Eliksir ostvaruje utjecaj na sve sustave ljudskog organizma, počevši od stanica pa sve do finih nivoa, kao što su misli, osjećaji, emocije itd. Za postizanje najboljih rezultata anđeoski eliksir uzima se ujutro. Može u vidu koncentrirane supstance ili razblažen vodom.

Pije se gutljaj po gutljaj uz izgovaranje lingvističkih kvantnih programa. Sa svakim gutljajem programi se instaliraju u organizam”, navodi uz napomenu da je trajanje jednog tretmana 20 do 30 minuta.

“Nakon tretmana, ili auto tretmana, osoba osjeća mir i zadovoljstvo. Osjeća u sebi Božansko Blaženstvo, a često ima osjećaj ispunjenosti Ljubavlju, kao da je bila zagrljena, kao malo dijete od svoje majke. Visokofrekventni svjetlosni kristali (simboli) pomlađuju i iznutra i izvana. Koža postaje glatka i baršunasta, vezivna tkiva jačaju i regeneriraju se, organi se iscjeljuju i pomlađuju.

Nakon svakog tretmana osoba ne samo što postaje mlađa i ljepša, korak po korak dolazi do unapređenja zdravlja i duhovnog rasta. Pod utjecajem svjetlosnih kristala, dolazi do postupnog, ali sigurnog procesa tijekom kojeg se genetski sustav ponovno kodira na nov način, a virus starenja podvrgava se iscjeljenju. Uslijed svega toga, proces starenja se usporava i zaustavlja, a kasnije se kreće u obrnutom smjeru, tj. uključuje se proces pomlađivanja”, objašnjava se na stranici.

Cijene tretmana 200 eura

“Cijena kompleta od 10 tretmana je 200 eura, a tretmani se provode nakon uplate u cijelosti na račun. Postoji mogućnost jednog tretmana (što nije preporuka, ali na zahtjev može) i cijena je 30 eura te se također provodi nakon uplate na račun. Kada se odlučite za anđeosko šaputanje, znajte da ćete uživati u anđeoskim energijama punih 90 minuta.”

“Pripremite temu na kojoj želite raditi. Koje odgovore želite dobiti vezano isključivo za vas. Ovdje se ne bavimo roditeljima ili susjedima, ljubavnicima i sl. Moram vas upozoriti da vam se neki odgovori neće svidjeti, i na to budite spremni. Vrlo često anđeli mi kažu što trebamo odraditi kako bi se riješila neka vaša situacija, što je za vas dobro, a što nije.

Anđeli su ti koji vam prenose odgovore od Boga, Izvora, Univerzuma, nazovite to kako vam odgovara i s kojim izrazom najbolje vibrirate”, navodi se na stranicama Mirjane Jane Biščević.

“Kako se ovdje radi na odabranu temu (posao, ciljevi, odnosi, zdravlje itd.) ili na preporuku anđela, družimo se 90 minuta i cijena je 75 eura. Počinjemo kada je iznos uplaćen u cijelosti na račun. Broj tretmana ovisi o temi na kojoj se radi i vašoj spremnosti da napravite nešto za sebe”, ističe Biščević.

Astralni vrač tretman je namijenjen liječenju organizma. Kako navodi iscjeliteljica, ovaj tretman liječi i normalizira rad svih organa, puni čistom i svijetlom ljekovitom energijom, podiže ukupnu energiju, čisti od negativnih utjecaja, uništava mračne energije te uklanja “parazitske egregorne veze”.

Jedan tretman je 30 eura, tri tretmana koštaju 60, a pet tretmana 75 eura, a preporuka klijentima je da uzmu tri do pet tretmana.

U zanimljivoj ponudi izdvaja se još i “Mihaelova kolona”. Riječ je o izravnoj komunikaciji s arkanđelom Mihaelom. Cijena je jednog tretmana zaštite (u trajanju od 7 dana) 40 eura, a ako želite zaštitu u kontinuitetu za mjesec dana, cijena je 100 eura.

Provodi se na daljinu i radi se nakon uplate na račun, objavila je gospođa Mirjana Jana Biščević.

Vračara Biščević na svojim stranicama ne otkriva nikakvu informaciju o broju telefona, dostupna je samo kontakt forma za slanje elektroničke pošte. Nije navedeno ni na koji račun prima novac za svoj rad, kao ni to plaća li odgovarajuće poreze i kojoj državi.

P.S. ( to je opet postalo moderno) A sada odoh s prijateljem na pivo koju ću piti gutljaj po gutljaj i pritom izgovarati lingvističke kvantne programe. Sa svakim gutljajem piva programi će se instalirati u moj organizam. Tretman će trajati dok se ne zatvori Old Pub, a potom ću osjećati Božansko Blaženstvo. Sve skupa će me koštati oko 10-ak eura, što je 5 % u odnosu na cijenu kod gđe. Biščević.

M. Marković/Foto: društvene mreže


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->